xcounter
Calendar Icon

Медведчук і Козак записали мільйонні активи на пенсіонерку зі Львова, - Bihus.Info

28.02.2023 12:35 (Оновлено 28.02.2023 в 12:35)

Оточення кума Путіна Віктора Медведчука записало частки в кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень на пенсіонерку зі Львова. Як повідомляють розслідувачі Bihus.Info, йдеться про 62-річну Ольгу Куць. Жінка значиться бенефіціаркою низки фірм, які, в свою чергу, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві.

Зокрема, Куць є:

  • кінцевою бенефіціаркою компанії "Істбуд", на яку оформлено майже гектар землі на бульварі Дружби народів з цільовим призначення "для будівництва готельно-офісного будинку", орієнтовною вартістю у 160 мільйонів гривень;
  • бенефіціаркою фірми "Таун Ленд Компані" – замовниці будівництва житлового комплексу "Поетика" в Києві, власниці низки недобудов.
  • співвласницею компанії "Промтек", у розпорядженні якої перебуває понад гектар землі на київській Борщагівці – під будівництво культурно-розважального комплексу.

Компанії, в яких Куць значиться власницею найбільших часток, пов’язані з будівельним бізнесом нардепа ОПЗЖ Вадима Столара. Частку в бізнесі Столара у 2020-му придбали Віктор Медведчук та його близький соратник Тарас Козак. Медведчук і Козак серед офіційних партнерів Столара так і не з’явилися, але саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Ольга Куць.

Розслідувачі припускають, що за Куць насправді може ховатися саме оточення Медведчука, приховуючи цінні активи від можливих арештів.

"Під час розмови з Ольгою Куць з’ясувалося, що раніше вона працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака. Більше того, жінка визнала, що не є реальною власницею київських компаній, а, працюючи на підприємстві брата Козака, просто підписала довіреність. Також Куць заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів від діяльності цих фірм і залюбки позбулася б цих активів "прямо сьогодні", - зазначають журналісти.

Крім того, жінка заявила, що до неї ще не зверталися правоохоронці. Журналісти підготували до них низку заяв щодо необхідності детальнішого розслідування і подальшого арешту активів, що можуть бути пов’язані з Медведчуком та Козаком.

Нагадаємо, що у травні 2021 року тоді ще чинний народний депутат Віктор Медведчук отримав підозру у держзраді і на момент вторгнення РФ перебував під домашнім арештом. Однак в перші дні війни кум Путіна втік з-під домашнього арешту, а вже у квітні СБУ затримала його під час спробив втечі у формі ЗСУ.

21 вересня 2022 року в рамках обміну полоненими Медведчука видали Росії, отримавши в обмін на нього 200 українських бійців.

Читайте також: Вечеряли на набережній у Ялті: Медведчука з Марченко помітили в окупованому Криму (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини