xcounter
Calendar Icon

Україна отримала нову перевагу в битві за Бахмут, – британська розвідка

Через потепління обстановка на фронті в Україні стала більш сприятливою для сторони, що обороняється – бездоріжжя перешкоджає пересуванню важкої техніки. Про це повідомляє британська розвідка у своєму щоденному зведенні щодо війни в Україні.

"Підвищення температури призвело до брудних умов, відомих в українській мові як "бездоріжжя", що обмежує пересування по сільській місцевості (ПСМ). Труднощі при ПСМ зазвичай створюють військову перевагу для сил, що обороняються", – зазначають британці.

Як очікується, в наступні тижні температура повітря буде зростати, створюючи більше бруду і ще більше ускладнюючи ПСМ. Найскладніші умови в цьому плані очікуються до кінця березня.

"Це додасть додаткових труднощів у проведенні наземних операцій і утруднить пересування більш важкої бронетехніки по бездоріжжю, особливо по сільській місцевості в районі Бахмута", – констатує британська розвідка.

Як відомо, згідно з даними Генштабу ЗСУ, Бахмут залишається найгарячішою точкою російсько-української війни. Ворог зосереджує зусилля як на веденні міських боїв, так і на подальших спробах оточити місто.

Офіцер ЗСУ Олександр Кравцов пояснив, що українське командування використовує оборону Бахмута, як можливість виснажити противника і дочекатися нового озброєння.

Нагадаємо також, що віцепрем'єр-міністерка – міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук наголосила, що дітей із Бахмута необхідно насильно евакуювати, якщо батьки не дають згоди.

За словами Верещук, Міністерство соціальної політики виступає категорично проти примусової евакуації дітей, а вона сама – за це.

"Я вважаю, що мусить бути примус. [...] Діти під нищівним вогнем, 100-відсоткова смертельна небезпека, і вони все одно там залишаються", – наголосила Верещук.

Верещук зазначила, що в Бахмуті залишається приблизно 5 тисяч жителів, із яких кілька десятків дітей, і зараз триває дискусія, чи вивозити їх примусово, із залученням правоохоронців. Вона зазначила, що поліцейським доводиться "вмовляти, місяцями приходити туди, на ті локації, які їм відомі, і просити виїхати".

Читайте також: Білий дім рекомендував ЗСУ не затягувати з контрнаступом
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини