xcounter
Calendar Icon

Захисник, розстріляний окупантами після слів "Слава Україні!", був громадянином Молдови

Герой України Олександр Мацієвський, розстріляний окупантами після слів "Слава Україні", мав громадянство Молдови. Про це офіційно оголосило Міністерство закордонних справ Молдови у заяві 13 березня.

У відомстві зазначають, що показову страту Героя необхідно кваліфікувати як воєнний злочин і грубе порушення міжнародних гуманітарних законів.

У МЗС Молдови висловили співчуття рідним Героя, заявили про солідарність з українським народом та засудили криваву війну, розв'язану Росією.

"Підтверджуємо тверду позицію Молдови, яка засуджує жорстоку війну РФ проти України. Наша країна, як і раніше, віддана підтримці України в її зусиллях щодо повернення до миру та стабільності", – зазначили в МЗС.

Мацієвський Олександр був снайпером 163 батальйону 119 окремої бригади ТРВ Чернігівської області. Він був призваний на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Червона Гора Донецької області.

6 березня у мережі поширили відео, на якому росіяни розстрілюють беззбройного українського воїна. Його останніми словами стали "Слава Україні!". Вчора СБУ остаточно підтвердила, що беззбройним Героєм з відео є Олександр Мацієвський. Як вдалося встановити СБУ, захисника було розстріляно 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому у лютому 2023 року.

Вчора президент Зеленський посмертно присвоїв Мацієвському звання Героя України.

Читайте також: "Я аж крикнула: «Саша!»": мати жорстоко страченого бійця поділилася чутливими спогадами про сина (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини