xcounter
Calendar Icon

Російські олігархи профінансують ЗСУ: нардеп Качура розповів про ідею Фонду держмайна

11.04.2023 16:36 (Оновлено 11.04.2023 в 16:39)

Росіян змусять швидко попрощатися зі своїми активами в Україні. Олігархи РФ профінансують ЗСУ, хай і не дуже добровільно. Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура на своїй сторінці у Facebook.

"Фонд держмайна виставить на аукціон конфісковані активи Дерипаски та Ротенберга вже цього року. Йдеться про російську частину ТРЦ Ocean Plaza та завод у Миколаєві. Абсолютно здорова ініціатива Голови ФДМУ Рустема Умєрова. Сама ідея того, що конфісковані російські активи поповнять бюджет і підуть на ЗСУ – дуже вчасна, якщо не сказати більше. В Україні не повинно залишитися жодного російського кривавого бізнесу, а всі російські активи мають бути конфісковані. Виходить, що російські олігархи, хай не дуже добровільно, підтримують українську армію. Гарний приклад для світової практики", - наголосив Качура.

Нардеп також додав, що Фонд держмайна під керівництвом Умєрова за півроку вивів у прибутковість 45 держпідприємств, виплатив борги по зарплатам 6 тисячам працівників, розпочав малу приватизацію та залучив до бюджету 5,1 мільярда гривень.

"Виявляється, і так можна за правильного підходу. "Привіт" Сенниченку, жорстким опонентом якого я був, коли інші говорили, що він молодець або не хотіли бачити його схематози та хабарництво, зокрема на ринку оцінки майна. На жаль, НАБУ і САП тільки зараз повідомило підозру та оголосило його в розшук", - констатував Качура.

Учора пресслужба НАБУ повідомила, що колишнього голову Фонду державного майна Дмитра Сенниченка оголошено в розшук. Фігурант підозрюється у створенні злочинної організації та заволодінні більш як 500 мільйонами гривень коштів держпідприємств.

Нагадаємо, що рішення Вищого антикорупційного суду про конфіскацію двох третин ТРЦ Ocean Plaza у російських власників набрало чинності, тож ТРЦ Ocean Plaza став державним. Про це повідомляється в єдиному судовому реєстрі.

Як відомо, з лютого до кінця листопада 2022 року ТРЦ Ocean Plaza не працював. За цей час 67% корпоративних прав ТОВ "ІС "Либідь", які належать російським власникам, передали під контроль Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА). Решта корпоративних прав ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь" належить українським власникам.

Читайте також: Велич вже не та: Курськ і Бєлгород відмовилися від військового параду на 9 травня
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини