xcounter
Calendar Icon

У ГУР розповіли, хто стоїть за атакою дронів на Кремль

08.05.2023 11:44 (Оновлено 08.05.2023 в 13:19)

Атака безпілотників на Кремль 3 травня, ймовірно, є проявом внутрішньоросійської боротьби між ворогуючими владними угрупованнями. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Він нагадав, що позиція Києва полягає в запереченні будь-якої причетності до атак російської території. До того ж подібні акції потребували б від України використання серйозних ресурсів, які потрібні для визволення своєї території, а ефект від атаки був би виключно інформаційний.

"Що це було? Це могли бути різні сценарії – від активності місцевих сил опору до розборок між "вежами" Кремля", – вважає Юсов.

Він зазначив, що атака на Кремль в будь-якому випадку працює на "делегітимізацію режиму Путіна" і показує, що диктатор не контролює ситуацію в країні.

Нагадаємо, у ніч на 3 травня два безпілотники атакували комплекс будівель Кремля. Вони з невеликим інтервалом вибухнули на даху Сенатського палацу, спровокувавши там невелику пожежу, але не заподіявши значної шкоди.

Російська влада звинуватила у атаці Україну, хоча жодних прямих доказів цього не надала. У свою чергу Україна відкидає причетність до атаки.

Читайте також: У Росії починається розкол, еліта ненавидить Путіна, – опозиціонер Гудков
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини