xcounter
Calendar Icon

"Тут мирні будівлі, університет і храм!": воронежці плачуться, що їх ППО приземлило безпілотник на квартири (відео)

09.06.2023 14:02 (Оновлено 09.06.2023 в 14:02)

У російському Воронежі БПЛА врізався в житловий будинок, від уламків скла є постраждалі. Пропагандисти повідомляють, що вибух пошкодив не лише багатоповерхівку, а й виникла пожежа на даху в будинку навпроти. Неймовірно, але полум'я мешканці самостійно загасили.

Росіяни жаліються, що житлова багатоповерхівка, в яку влетів безпілотник, оточена довкола виключно мирними будівлями — будинками, храмом, корпусами університету, ветеринарним управлінням та дитячими майданчиками.

У приміщенні, куди влетів безпілотник, нікого не було. Щонайменше десять квартир пошкоджені внаслідок вибуху, зруйновано несучу стіну на другому поверсі.

Так виглядає будівля після влучання:

На цих фото – офіс у житловому будинку, де вибило вікна після удару БПЛА по квартирі на третьому поверсі. У момент удару там були люди, троє з них постраждали.

Як пишуть росЗМІ з посиланням на силові відомства, ціллю безпілотника міг бути авіаційний завод. Але БПЛА був заглушений засобами радіоелектронної боротьби, тому втратив контроль і впав.

Утім пізніше прессекретар Путіна Пєсков заявив інше:

"Бачили повідомлення, що його було збито. І, власне кажучи, там влучив уже збитий безпілотник. Деталі уточнюються, працюють спеціальні служби".

Цю заяву влучно прокоментував екснардеп і громадський діяч Борислав Береза:

"У будинок врізався збитий БПЛА. По-перше, він летів виключно для атаки по військовому об'єкту. Тому нема чого збивати БПЛА над містом. По-друге, це росіяни самі себе обстрілюють. А по-третє, Кремль зробив реальністю мем "будем бомбить Воронеж". Вибачте, що цікавлюся, але таке було до 24.02.2022? А до 20.02.2014 року? Ні? А чому?".

Момент падіння безпілотника у Воронежі і вибух потрапили на відео очевидця:

Очевидці також зафільмували перші секунди після влучання у будинок:

Пропагандисти звітують, що СК РФ порушив кримінальну справу про теракт у зв'язку з потраплянням БПЛА до будівлі. Крім того, кажуть, що безпілотник був начинений металевими кульками. Їх зараз знаходять на місці падіння.

Як раніше писав FaceNews.ua, У Єйську військовий літак протаранив будинок, згоріли квартири з 1 по 9 поверх: нові подробиці (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини