xcounter
Calendar Icon

Україна зіткнулася з критичною нестачею ракет, – Маркарова

09.02.2024 16:45 (Оновлено 09.02.2024 в 16:45)

Київ має критичну нестачу військової техніки, зокрема ракет. Втім, людей, які хочуть воювати, все ще достатньо. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю Bloomberg. Вона також висловила оптимізм, що американські законодавці вийдуть з глухого кута та проголосують за допомогу.

"У нас все ще достатньо людей, які хочуть воювати – в нас немає вибору, адже ми захищаємо свої домівки. Але в нас закінчується військове обладнання, особливо ракети та перехоплювачі", – зазначила Маркарова, додавши, що Києву потрібна була допомога "ще вчора".

Посол привітала ухвалення в Сенаті рішення для подальшого розгляду законопроєкту про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Маркарова "була дуже рада почути, що рішення отримало сильну двопартійну підтримку".

"Звичайно, воно ще не остаточне, але це лише перший крок у правильному напрямку. Альтернативи продовженню цієї підтримки немає", – зазначила Маркарова.

Як відомо, у Сенаті США зависло питання допомоги Україні. Навіть якщо вдасться просунути військову допомогу, є багато причин сумніватися, що гроші надійдуть, враховуючи глибоку опозицію серед республіканців і колишнього президента США Дональда Трампа.

Напередодні Сенат США проголосував за розгляд угоди на 95 мільярдів для допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Тепер Сенат має ще раз проголосувати за законопроект. Для його схвалення потрібно мінімум 60 голосів.

Читайте також: "...Або війна вб'є нас усіх": Захисник про те, що Україна запізнюється на півроку з мобілізацією
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини