xcounter
Calendar Icon

Кулеба про протести на кордоні з Польщею: Російський чобіт може прийти і до них

24.02.2024 21:52 (Оновлено 24.02.2024 в 21:54)

В акціях з блокуванням українського кордону бере участь дуже вузький сегмент радикально налаштованих поляків. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю, яке транслювалося в телемарафоні, коментуючи ситуацію із блокуванням польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні між Україною і Польщею.

"Люди, які розсипають зерно, які виходять там з якимись гаслами і закликають Путіна (йдеться про президента Росії, – Ред.) є провокаторами", - наголосив він.

При цьому нагадав, що польська влада офіційно вибачалася за інцидент із викиданням українського зерна з машин на землю. Також додав, що ведеться розслідування і щодо польського фермера, який під час акції протесту на кордоні вивісив на тракторі прапор СРСР і плакат з гаслом "Путін, наведи порядок з Україною, Брюсселем і нашими урядовцями".

"Це не всі поляки, це дуже, насправді, вузький сегмент радикально налаштованих цих учасників протестів", - сказав Кулеба.

При цьому додав, що польські учасники акції мають памятати історію: людей, які колись на Донбасі закликали Путіна прийти і навести лад, то їх першими розстріляли самі росіяни. За його словами, не треба гратися полякам з цими історіями про Путіна, котрий має прийти і порядок навести.

"Бо потім коли російський чобіт буде знову топтатися по польській землі, то буде дуже гірко і доведеться Польщі платити страшну ціну. Бо сьогодні український солдат, в тому числі воює під Авдіївкою, під Бахмутом, на півдні, під Оріховим, під Роботиним, щоб в поляків не було стрільби артилерії і смертей. І тому коли вони вирішують там заради політичних цілей погратися з цією темою, то мають завжди памятати про те, що в усіх розподілах Польщі Росія брала участь", - зазначив Кулеба.

За його словами, здорова частина польського суспільства має вирішити проблему з цими людьми, які підставляють Польщу "і відкривають ворота для росіян".

Читайте також: "Україні потрібна лише зброя, але не всі на Заході хочуть нашої перемоги", - Данілов
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини