xcounter
Calendar Icon

Наступ окупантів на Київ чи Харків: Світан назвав умову, коли виникне ця загроза

Для Росії наступ на Київ та Харків цьогоріч не під силу, хоча російський диктатор Володимир Путін хотів би його здійснити. Про це заявив полковник запасу Збройних сил України, льотчик-інструктор Роман Світан.

За його словами, для таких наступальних дій супротивнику потрібно було б зібрати угрупування численністю 500 тисяч осіб, підготувати його та усім забезпечити, і на це піде щонайменше рік чи навіть кілька років.

"Звісно, Путін хотів би наступати на Київ чи Харків, проте такої можливості наразі не існує… Російські війська не можуть кинути південно-східний фронт протяжністю 1 200 кілометрів, щоб переключитися на таке завдання", - зазначив Світан.

Офіцер додав, що РФ "не зможе розгорнути угруповання для наступу на Київ або Харків, поки немає "заморозки" бойових дій". Він також наголосив, що не можна допустити "заморозки" фронту, бо якщо це трапиться, ворог отримає шанс сформувати на одному з напрямків ударне угруповання окупаційних сил.

"Дуже важливо розуміти, що якщо заморожування війни все-таки відбудеться, Путін дуже швидко збере угруповання, наприклад, у Білорусі або Бєлгороді, яке спробує кудись рушити. Доки південно-східний фронт у гарячій фазі, російські війська на це не здатні", - каже Світан.
Читайте також: Біля Києва посилюють оборонні рубежі: названо причину
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини