xcounter
Calendar Icon

Німецькі спецслужби розповіли, коли і як Росія планує напасти на НАТО

Німецькі спецслужби підготували для уряду аналіз загрози з боку Росії, який прогнозує, що починаючи з 2026 року Кремль може напасти на територію країн-членів Альянсу.

Згідно з аналізом спецслужб, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ і ракет на захід РФ, а також нарощування виробництва озброєнь.

За словами спецслужбовців, ймовірно, Росія може напасти принаймні на частину території НАТО, починаючи з 2026 року. "Мішенню" Росії вказуються країни Балтії або Фінляндія. За даними видання, у штаб-квартирі НАТО також поділяють занепокоєння щодо зростання військової потужності Росії та подальшої конфронтації, але вважають, що це не обов'язково має призвести до війни.

Зокрема, видання цитує оцінку американських спецслужб, які "в середньостроковій перспективі" не бачать небезпеки нападу Росії на НАТО і вважають, що російським збройним силам знадобиться ще від п'яти до восьми років, щоб відновити військову міць, яку вони мали до вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявляв, що Альянс повинен готуватися до нападу Росії на країну НАТО протягом 5-8 років. Розвідка Естонії заявляла, що Росія вже готується до наступної війни, ймовірно, йдеться про конфлікт з країнами НАТО, який може початись в у найближчі 10 років.

Читайте також: Молдові не варто розслаблятися: ПМР просили у Росії грошей, Гагаузія - захисту
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини