xcounter
Calendar Icon

Про чарівні явища над Тузлівськими лиманами розповіли в Нацпарку (фото)

Кожного ранку над Тузлівськими лиманами з'являються перші рої комарів - дзвінців, які приваблюють велику кількість павуків та рожевих фламінго.

Про це розповів начальник науково-дослідного відділу, доктор наук з екології Національного природного парку "Тузлівські лимани" Іван Русєв.

Після потужних теплих вітрів з Півдня над мілководною та вологою частиною Парку, вже декілька днів, ніби клуби диму, піднімаються вгору скупчення комах. Це перші тисячі комарів-дзвінців - одних з наймасовіших комах національного парку.

У цей період року і до середини жовтня, в теплі дні, ще буде тривати роїння цих дивовижних комах. Вдень, особливо у спеку, комарів немає, вони ховаються під листям, у сирих місцях. З'являються зазвичай увечері, особливо у безвітряну погоду, або в теплий ранок.

Вітер заважає комарам збиратися в хмари, які іноді досягають величезних розмірів, і тому здається, що у вітряну погоду комарів менше.

"Але якщо комарі-дзвінці не надто відомі, то їх личинка вже знаменита. Це - мотиль. Нечасто у світі природи трапляється, щоб личинка стала відомішою за крилатого батька. Червоні червоподібні личинки комара-дзвінця називають мотилем і живуть вони у придонному мулі. Ці надзвичайні організми є величезною кормовою базою для риб (личинки комарів)", - повідомили в парку.

Велика кількість комарів породжує помітну кількість "гурманів", які віддають перевагу їм на обід.

Насамперед - це павуки, яких на піщаному пересипі нацпарку величезна кількість, як і в інших місцях прибережної зони лиманів, буває досить багато, але вони абсолютно нешкідливі і локалізуються на рослинності, в затишних місцях, де наполегливо розвішують своє павутиння.

Багатьом видам птахів комарі теж приносять задоволення як корм.

Рій комарів лише плавно коливається, а окремі особини, що знаходяться в ньому, то різко злітають вгору, то падають вниз і при цьому видають різкий дзвін, відсутній при звичайному польоті. Такий дзвін виходить лише тоді, коли крила комара роблять понад 600 змахів на секунду.

На фоні неймовірного роїння комарів до нацпарку знову залетіло 135 рожевих фламінго, які харчуються мотилем і іншими гідробіонтами.

Як раніше писав FaceNews.ua, Нашестя сонечок. Як і чому ці комахи заполонили морське узбережжя України
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини