xcounter
Calendar Icon

"Давайте готуватися до найгірших сценаріїв": Чмут про новий наступ на Київ

Очільник волонтерського фонду "Повернись живим", ветеран АТО Тарас Чмут прокоментував ймовірність нового наступу на Київ, додаючи, що ЗСУ готові "в рази краще", але те ж можна сказати й про російських окупантів. Під час інтерв'ю УП він спрогнозував, що якщо росіяни й розпочнуть нове вторгнення з півночі, то точно не будуть йти на столицю колонами "Омону" та "Росгвардії", як планували зробити це перший раз.

"Якщо це станеться, то може бути повноцінний комбінований наступ – все, як книжка пише. Чи вірю я в наступ на Київ? Я не знаю. Давайте виходити з можливих гірших сценаріїв і краще готуватися до них, — запропонував Чмут. — Якщо наступу не трапиться – чудово, значить, можливо, наша підготовка посприяла цьому. А якщо воно станеться – то ми будемо знати, що зробили все, що змогли".

Він наголосив, що багато хто у столиці чомусь думає, що Україна вже перемогла. Але ці люди навпаки повинні думати про те, що війна може знову повернутися у Київ.

"Нам не можна потрапляти в ту бульбашку ілюзії, в якій була Росія перед початком повномасштабного вторгнення, — наголосив волонтер. — Адже саме це призвело до її поразки на першому етапі повномасштабної війни. І значною мірою призведе, я дуже сподіваюся, до майбутньої поразки в довгостроковій перспективі".

Раніше очільник ГУР МО Кирило Буданов запевняв, що сьогодні немає передумов для наступу росіян на Київ з боку Білорусі. Ба більше, в Україні не бачать тенденцій до того, щоб вони з'явилися найближчим часом.

Раніше також стало відомо, що Ракетами військ РФ повністю зруйновано Трипільську ТЕС (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини