xcounter
Calendar Icon

Знищення Трипільської ТЕС: що відомо про терміни відновлення та чи можливо це взагалі

Триває розбирання завалів внаслідок удару по Трипільській ТЕС. Перш ніж перейти до оцінювання завданої шкоди, необхідно демонтувати важкі бетонні конструкції. Про це в ефірі телемарафону сказав голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота.

За його словами, наразі терміни відновлення станції вже приблизно зрозумілі. Він зазначив, що в серпні 2023 року команда мала схожу "картину". Тоді блоки не були зруйновані, але були зупинені та нездатні до роботи.

"І ми за декілька місяців уже входили в зиму з майже максимальною потужністю. Тому ми знаємо, як відновлювати з нуля та орієнтовні терміни. Але назвати ці терміни не можу через об'єктивні причини", - пояснив Гота.

Він пояснив, що це теплова генерація, маневрена генерація. Тобто населення відчує це в піках споживання електроенергії.

Голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" зазначив, що маневрена генерація працює під час піку й задовольняє попит у ті моменти, коли інші генерації не можуть цього зробити.

"Не вітер, не сонце, не гідро, а от теплогенерація це може робити. Ну, на жаль, на сьогодні вже не може", - констатував він.

За словами Готи, наразі ситуація в енергосистемі, попри знищення ТЕС, залишається стабільною.

"Я сподіваюсь, що кияни не відчують на сьогодні (наслідків, - Ред.). Але це вже питання не лише до нас, а й до всієї енергосистеми України. На сьогодні я маю інформацію, що ситуація стабільна", - додав він.

Як відомо, у ніч проти 11 квітня атаки російських військ повністю зруйнували Трипільську теплоелектростанцію на Київщині. Вона забезпечувала електроенергією Київську, Черкаську та Житомирську області.

Пізніше стало відомо, що внаслідок масованої атаки російських військ уся генерація ПАТ "Центренерго" була повністю знищена.

Ворог атакував Трипільську ТЕС: страшні кадри з наслідками атаки на Київщині (відео)

Читайте також: Ракетами військ РФ повністю зруйновано Трипільську ТЕС (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини