xcounter
Calendar Icon

У Греції запалили Олімпійський вогонь (відео)

17.04.2024 10:30

Смолоскип Олімпійських ігор 2024 року, які відбудуться в Парижі, було запалено в стародавній Олімпії на традиційній церемонії у вівторок, 16 квітня.

Акторка Марія Міна, яка виконувала роль верховної жриці, запалила факел, використовуючи резервне полум'я замість параболічного дзеркала, яке зазвичай використовують через хмарне небо для початку естафети з Греції до Франції.

Кульмінацією естафети стане запалення Олімпійського вогню в Парижі на церемонії відкриття. Столиця Франції прийме літні Олімпійські ігри втретє після 1900 і 1924 років.

"У ці важкі часи, коли ми живемо, коли зростає кількість воєн і конфліктів, люди ситі по горло ненавистю, агресією і негативними новинами, з якими вони стикаються з дня на день. Ми жадаємо чогось, що об'єднує нас, чогось об'єднуючого, чогось, що дає нам надію. Олімпійський вогонь, який ми запалюємо сьогодні, є символом цієї надії", - сказав у своїй промові президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах.

Потім верховна жриця запалила факел першого учасника естафети, олімпійського чемпіона з веслування Стефаноса Нтоускоса з Греції.

Після короткої пробіжки він передав факел триразовому олімпійському призеру з плавання і керівнику естафети олімпійського вогню в Парижі Лорі Маноду як представнику міста-організатора.

Останній факелоносець у Марселі підніметься на дах стадіону "Велодром" 9 травня. Марсель, заснований грецькими поселенцями з Фокеї близько 600 року до н. е., прийматиме змагання з вітрильного спорту.

МОК дозволив російським і білоруським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх, незважаючи на тривалу війну в Україні, але вони виступатимуть як нейтральні спортсмени без національного прапора або гімну.

Минулого тижня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що РФ попросять дотримуватися режиму припинення вогню в Україні під час Олімпійських ігор у Парижі. Кремль заявив, що Україна зможе використати це як можливість для перегрупування і переозброєння.

Смолоскипна естафета триватиме 68 днів і завершиться в Парижі запалюванням Олімпійського вогню 26 липня.

Читайте також: Побив "вічний" світовий рекорд у метанні диску литовський спортсмен Міколас Алекна (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини