xcounter
Calendar Icon

У Росії закінчується місце на головному військовому цвинтарі, якого мало вистачити на 200 років

У Підмосков'ї розширять головний військовий цвинтар Росії за рахунок лісопарку всупереч запереченням місцевих жителів. Про це пише «Новая газета Европа».

Йдеться про військовий цвинтар «Пантеон захисників Вітчизни» у міському окрузі Митіщі Московської області. Він був відкритий у червні 2013 року, і за перші сім років на ньому з'явилося 353 поховання.

Однак після початку повномасштабної війни кількість могил почала швидко зростати. Лише у секторі поховань вбитих на фронті в Україні побільшало на понад 900 могил.

Могили вбитих на війні в Україні російських військових

За підрахунками журналістів, такими темпами місце на цвинтарі закінчиться у найближчі півтора-два роки. При цьому спочатку передбачалося, що його вистачить на 200 років.

У Міноборони Росії знайшли вирішення проблеми — розширювати цвинтар за рахунок лісопарку, що примикає. Від нього заберуть 17 гектарів.

Постанову про це ухвалила окружна адміністрація. Воно не з'являлося у публічному доступі, але про підписання документа повідомив один із місцевих пабліків, і представники окружної адміністрації у коментарях пояснили, що ініціатива виходила від Міноборони: нібито відомство має намір забрати 10 гектарів лісу під могили для солдатів, а ще 7 буде віддано під міське кладовище.

Рішення було прийняте незважаючи на те, що місцеві жителі висловлювалися проти та спрямовували заперечення на проєкт змін до генплану.

Читайте також: Гарматне дешеве м'ясо: як Росія обманює завербованих на війну найманців з бідних країн
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини