xcounter
Calendar Icon

Мобільний інтернет 4G: особливості, про які важливо знати

26.07.2019 14:28 (Оновлено 26.07.2019 в 14:33)

Сучасні технології стрімко розвиваються, забезпечуючи вільний доступ до різноманітної інформації, а також унікальні можливості для спілкування і яскравого дозвілля. При цьому величезне значення має якість підключення до інтернету і швидкість передачі даних. У 2018 році в Україні з'явився мобільний інтернет четвертого покоління. Розповідаємо про переваги 4G і те, як підключити послугу.

4G: важливі факти

У 2016 році незалежна аналітична компанія OpenSignal провела дослідження, згідно з яким Україна увійшла до п'ятірки країн з найгіршим покриттям мобільного інтернету в світі. Одна з головних причин низького рейтингу — відсутність мобільного інтернету четвертого покоління. Незабаром три найбільш авторитетних гравця на полі українського мобільного зв'язку купили перші 4G частоти — «Київстар», lifecell і Vodafone.

Першими оцінили переваги «нового» інтернету жителі міст-мільйонників влітку 2018 року. Сьогодні технологія впроваджена практично в кожному обласному центрі. За словами представників адміністрації президента України, до кінця 2019-го мобільний інтернет 4G ймовірно охопить всю територію країни.

Все пізнається в порівнянні: головні відмінності 3G від 4G

4G — це новий стандарт мобільного інтернету, швидкість передачі даних якого в кілька разів вище, ніж 3G. Що це означає на практиці? Завантаження веб-сторінки на смартфоні або планшеті займає всього кілька секунд, а онлайн-ігри не зависають у розпалі бою. До того ж, можна дивитися відео онлайн з роздільною здатністю HD, здійснювати відеодзвінки і відеоконференції, не переймаючись, що інтернет буде гальмувати.

Як підключити 4G

Щоб оцінити переваги інтернету четвертого покоління, необхідно мати SIM-карту і смартфон, які підтримують 4G. Деякі оператори навіть реалізували спеціальні сервіси для перевірки. Наприклад, щоб дізнатися підтримує SIM-карта новий інтернет чи ні, абонентам «Київстар» достатньо надіслати запит *245*4#.

Більшість сучасних смартфонів підтримують 4G, але старші моделі — ні. Дізнатися про сумісність можна з характеристик пристрою або на сайті виробника.

4G

Обираємо оператора, що заслуговує на довіру

Вигідні тарифи, широка зона покриття, висока швидкість завантаження і передачі даних — переваги, які мотивують абонентів перейти на 4G від «Київстар». Вартість інтернету визначається умовами чинного тарифного плану. Оператор передбачив спеціальні безлімітні тарифи («Безлім відео» і «Максимальний безліміт»), які дозволять безперешкодно серфити в мережі на надвисокій швидкості. Карта покриття представлена на офіційному сайті мобільного оператора.

Станом на червень 2019 року мережа 4G «Київстар» працює більш ніж в 6000 містах і селах, де проживає 68,2% населення України. Компанія планує якнайшвидше ліквідувати цифровий розрив між мегаполісами і селами. У найближчих планах — забезпечити доступ до високошвидкісного мобільного інтернету для 90% населення України і охопити автомобільні дороги міжнародного значення.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини