xcounter
Calendar Icon

​5 правил прання білих речей

14.01.2022 21:20 (Оновлено 14.01.2022 в 21:20)

5 правил прання білих речей

Як зберегти улюблені речі білосніжними, без плям, жовтизни чи інших небажаних відтінків, протягом тривалого часу? Є кілька елементарних принципів, що допоможуть вам у догляді за білими тканинами.

1. Спеціальні засоби для прання

Вибирайте порошок або гель, призначений для прання білих речей. Спеціальні засоби, на відміну від універсальних пральних порошків та гелів, містять підвищену кількість відбілювальних компонентів. Завдяки цьому вони не лише добре видаляють бруд, але й додатково освітлюють волокна.

Звертайте також увагу на тип відбілювачів. Краще віддати перевагу тим засобам, що не порушують структуру волокон тканини. Сьогодні такими є кисневі й оптичні відбілювачі. Перші під час взаємодії з водою утворюють молекули активного кисню, що усувають бруд і делікатно відбілюють тканину.

Оптичні (флуоресцентні) відбілювачі містять люмінесцентні частинки, що відбивають світло. Завдяки оптичній ілюзії випрані з таким засобом речі виглядають чистішими та білішими.

Натомість хлоровмісні відбілювачі нещадно псують волокна та просочують речі неприємним запахом.

2. Дбайливий догляд

Після використання агресивних мийних засобів тканина потребує делікатного пом'якшення. Крім того, відбілювачі, що містяться в порошку, можуть пошкоджувати волокна та складно вимиватися з них. Тому не менш важливу роль під час прання білих речей відіграє якісний кондиціонер для білизни.

Кондиціонери Lenor надають одягу приємний аромат, що тримається до тижня та дарує довготривалу свіжість. Засоби ефективно пом'якшують і розпрямляють волокна тканини, зменшують їхнє тертя, сприяють кращому виполіскуванню залишків порошку та інших засобів. Речі випрані з Lenor менше мнуться та кошлатяться, краще тримають форму, легше прасуються та довше залишаються приємними на дотик.

Вибирайте свій ідеальний аромат з лінійки кондиціонерів Lenor та насолоджуйтеся не лише білизною, а й тривалою свіжістю своїх речей.

3. Сортування за кольором

Одне з найважливіших правил, що вбереже сніжно-білий колір тканини, — прати білі речі окремо від кольорових. Тут немає компромісів: жодних пудрових, нюдових, сірих чи блакитних відтінків. Будь-який, навіть дуже блідий колір може “поділитися” своїм пігментом з улюбленою білою футболкою, сорочкою чи простирадлом.

Отже, сортування речей за кольором обов’язкове.

4. Сортування за типами тканини

Для ефективності та безпеки прання білих речей, важливо сортувати їх не лише за кольором, а й за типом тканини. Адже тонкі блузки, спідню білизну, хустинки й інші ніжні предмети гардеробу потрібно прати лише в делікатному режимі. Натомість для прання цупкої бавовни та деніму потрібна більш інтенсивна програма. А для вовни та шовкових речей варто вибирати не лише делікатний режим прання, а й спеціальні щадні засоби, що не псують ніжних волокон.

Під час такого розподілу ваш найперший друг і довідник — це етикетка. На ній виробник вказує всю важливу інформацію для догляду за тканиною:

● безпечну температуру води;

● оптимальний режим прання;

● можливість використання відбілювачів і хімчистки;

● максимальну температуру прасування;

● можливість віджиму та сушіння в барабані чи взагалі використання пральної машинки.

Наприклад, оптимальна температура для прання білого легкого одягу з бавовни, віскози чи синтетики зазвичай 30 або 40 °С. А от постіль і рушники з бавовни за потреби можна прати за 60–90 °С, використовуючи попереднє замочування, якщо плями надто в’їлися.

5. Сушіння білизни

Ще наші бабусі наголошували, що білий колір речам надає сонце. Тож білизну бажано сушити на вулиці або ж на сонячному балконі, саме так тканина збереже свій яскравий білий. Проте одяг з ніжного тонкого матеріалу краще вішати в затінку, бо палюче сонце впливає на міцність волокон.

Тож підсумуємо: використовуйте спеціальні пральні засоби для білого, обов'язково читайте маркування, сортуйте речі та не забувайте про кондиціонер. І нехай ваші білі речі довго тішать вас, як нові!

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини