xcounter
Calendar Icon

Розстріляні мрії. Кого з легіонерів і яку шалену суму втратив Шахтар через війну

26.08.2023 13:10 (Оновлено 26.08.2023 в 13:10)

Агресор-терорист несе відповідальність і тут.

Війна руйнує не лише долі українців, а й вітчизняний футбол. З провідних клубів країни від тяжкої ситуації найбільше постраждав діючий чемпіон Шахтар, який втратив багатьох провідних виконавців та силу-силенну грошей. Виділяємо найбільш значущі та показові приклади.

Щоб задовольнити інтерес до азарту, не обов'язково виходити з дому. Платформа vbet casino дозволяє відчути себе королем долі у будь-якій точці нашої держави.

Марлон

Цього центрального захисника Шахтар у липні 2021-го придбав в італійського Сассуоло за 12 мільйонів. Пристойні гроші за гравця такої позиції, а для клубу зі Східної Європи — просто великі. Й «відбити» бодай половину витраченої суми «гірникам» тепер украй складно.

Протягом минулого сезону Сантос да Сілва Барбоса захищав кольори Монци, й враження не справив. Тепер Марлон узагалі опинився на батьківщини, виступаючи в оренді в складі Флуміненсе. Сподіватися на раптове бажання бразильського клубу гучно не продавати, а купувати — у більшості випадків, марна справа. Та й сам колишній футболіст Барселони в останні роки частину свого потенціалу втратив.

Додо

Станом на 23 лютого 2022-го бразильський правий захисник уже належав до найкращих у європейському футболі на своїй позиції. Вболівальники Шахтаря нарешті припинили ностальгічно згадувати про Срну, а ринкова вартість Додо складала, за приблизними підрахунками, від 30 до 50 мільйонів євро. У підсумку в червні 2022-го він перейшов у Фіорентину за 14,5 мільйонів.

Так, на перший погляд, Домілсон Кордейро дос Сантос — не той приклад, коли Шахтарю варто бідкатися з приводу збитків. Адже придбали його в Куритиби у січні 2018-го лише за два мільйони. Проте крім прямих факторів у футболі є ще й дотичні. Й сумніватися, що за звичайних умов «кроти» мали б із його трансферу більший зиск, не доводиться.

Тете

Один з найсильніших вінгерів Шахтаря останніх років встиг змінити вже два клуби й із великим скандалом опинився в третьому. Матеус Кардосо Лемос Мартінс не вразив ні в складі Ліона, ні в таборі Лестера. А тому нещодавно приєднався до більш скромного клубу з менш сильного чемпіонату — турецького Галатасараю.

Однак якщо за команди з Франції та Англії Тете виступав на правах орендованого футболіста, то зі стамбульцями підписав повноцінний контракт уже нібито в якості вільного агента. Сумнівність такого статусу Тете визначається позицією Шахтаря, який вимагає дискваліфікувати футболіста. За бразильця «помаранчево-чорні» недоотримали в клубну казну від 30 до 60 мільйонів.

Манор Соломон

Випадок, а радше — «казус» Соломона, став хрестоматійним зразком відвертого «здирництва» як основної ознаки міжнародних футбольних правил, яким змушений коритися Шахтар. На момент початку визначального етапу в долі України футболіст збірної Ізраїлю був чи не найсильнішим гравцем команди Де Дзербі. А тому, враховуючи фантастичний комерційний талант топ-менеджменту донецького клубу, позицію, універсалізм та ігрові якості Манора, нереальною за нього не виглядала й сума, наближена до грошей, сплачених за Мудрика.

Однак врешті усе завершилося трансфером у Тоттенхем цього літа на правах вільного агента. Соломон також устиг побувати в оренді в Фулхемі, де й продемонстрував, що в найсильнішій лізі світу не загубиться.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини