xcounter
Calendar Icon

Швидкі способи прибирання синців: поради від експертів

19.04.2024 18:09 (Оновлено 19.04.2024 в 18:10)

Щоб швидко позбутися синців, треба прийнятися за діло негайно, як тільки вони з'являться. Синці є накопиченням крові під шкірою, що виникає при ушкодженні капілярів. Причини можуть бути різноманітні: травма, захворювання, використання певних лікарських засобів. Найчастіше вони виникають у людей похилого віку, з порушеннями згортання крові або низьким рівнем тромбоцитів. Також синці часто з'являються у людей, які приймають певні ліки, наприклад, аспірин або препарати для розрідження крові.

Прибирання синців, яким менше ніж доба

Якщо після удару пройшло менше доби, важливо негайно вжити заходів для зменшення синця. Слід прикласти щось холодне до ушкодженого місця. Саме ця дія допоможе скоротити притікання крові та зменшити розмір синця. Такі здавалося б дрібниці здатні значно покращити ситуацію, як знання правил Elslots casino допомагають гравцям проводити свій час на ресурсі без неприємних сюрпризів.

До перших дій після удару відносяться:

  • використання холодного компресу, це може бути пакет зі льодом або заморожені овочі, загорнуті в тонку тканину;
  • нанесення компрес на ушкоджене місце протягом 15-20 хвилин кожні 2-3 години;
  • обмеження фізичних навантажень.

Важливо уникати масажу ушкодженого місця, його нагрівання, оскільки це може збільшити притікання крові та розмір самого синця.

Якщо з'являється біль, важливо прийняти знеболювальні засоби, але уникайте аспірину та ібупрофену. Якщо ж стан погіршиться або з'являться серйозні симптоми, слід звернутися до лікаря для консультації і та проведення діагностики. Щоб полегшити власне самопочуття можна також використовувати аптечні засоби, призначені для лікування ушкоджень.

Крім того, спеціалісти наголошують на тому, що варто спостерігати за зміною кольору та розміру синця, уникати фізичних навантажень і стресу на ушкоджену ділянку. Також варто дотримуватися правильного харчування та підтримувати імунітет для швидкого відновлення.

Прибирання синців через добу після утворення

Якщо після удару минуло більше як доба та синяк вже утворився, а кров потемніла, треба прискорити розсмоктування гематоми. Перш за все треба погріти ушкоджену ділянку, щоб стимулювати кровообіг. У цьому допоможуть теплі компреси. Також можна спробувати зробити масаж або нанести крем, що розігріває спеціальним ефектом.

Крім того, спеціалісти рекомендують використовувати креми або компреси з рослинними екстрактами і вітамінами. Наприклад, крем з вітаміном К покращує звертання крові та сприяє відновленню пошкоджених капілярів і судин. Також можна використовувати крем з вітаміном С, який має протизапальні властивості. Водночас, засоби на основі екстракту ананаса мають протизапальний ефект. Мазь або гель на основі екстракту арніки допоможе зменшити набряклість та прискорити регенерацію після дерматологічних процедур.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини