Calendar Icon

Головні новини

Загинув у боротьбі проти ворожих ДРГ: Захиснику Сергію Третяку просять присвоїти звання Героя України (фото) Загинув у боротьбі проти ворожих ДРГ: Захиснику Сергію Третяку просять присвоїти звання Героя України (фото)
11.03.2024 14:37

На сайті президента України з’явилась петиція щодо присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) Захиснику Сергію Третяку. Сергію навіки залишиться 30 років.

Окупанти наростили застосування боєприпасів з отруйною речовиною: що відомо Окупанти наростили застосування боєприпасів з отруйною речовиною: що відомо
10.03.2024 16:15

Російські окупанти активніше почали застосовувати боєприпаси з отруйною речовиною, особливо в Запорізькій області. Про це сказав спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" – офіцер Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

"Було так боляче, що я не міг стояти": японці випробували симулятор менструального болю "Було так боляче, що я не міг стояти": японці випробували симулятор менструального болю
10.03.2024 15:45

У Токіо чоловіки-офісні працівники телекомунікаційної фірми відчули симуляцію менструального болю, щоб допомогти їм стати більш прихильними до своїх колежанок. Таку акцію присвятили Міжнародному жіночому дню.

На Одещині вирує скарлатина, є летальний випадок На Одещині вирує скарлатина, є летальний випадок
10.03.2024 15:12

Циклічний підйом захворюваності на скарлатину спостерігається в Одеській області. Про це повідомив регіональний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України.

Країни 404 за колючим дротом: Чехія більше не видаватиме посвідки на проживання росіянам і білорусам Країни 404 за колючим дротом: Чехія більше не видаватиме посвідки на проживання росіянам і білорусам
07.03.2024 23:19

Чехія більше не видаватиме візи та дозволи на проживання росіянам і білорусам через участь їхніх країн у вторгненні в Україну, за деякими винятками для членів опозиції, студентів і в гуманітарних випадках.

У Великій Британії пояснили, якою буде справжня ескалація у війні в Україні У Великій Британії пояснили, якою буде справжня ескалація у війні в Україні
07.03.2024 23:04

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що ескалацією у війні в Україні можна вважати лише ситуацію, коли солдат НАТО вбиватиме російського солдата.

У Мелітополі окупанти розстріляли чоловіка і кинули на вулиці У Мелітополі окупанти розстріляли чоловіка і кинули на вулиці
06.03.2024 13:09

На окупованій території Запорізької області рашисти продовжують свої репресії. Про чергові злочини російських окупантів на захопленій частині Запорізької області розповів голова ОВА Іван Федоров.

У Європі спалах "папугової лихоманки", у ВООЗ повідомляють про померлих пацієнтів У Європі спалах "папугової лихоманки", у ВООЗ повідомляють про померлих пацієнтів
06.03.2024 11:01

Смертельний спалах орнітозу зареєстрований у Європі. Про це повідомляє сайт Всесвітньої організації охорони здоров'я. Орнітоз або псіттакоз - це бактеріальна інфекція, також відома як папугова лихоманка.

Наступ окупантів на Київ чи Харків: Світан назвав умову, коли виникне ця загроза Наступ окупантів на Київ чи Харків: Світан назвав умову, коли виникне ця загроза
04.03.2024 23:41

Для Росії наступ на Київ та Харків цьогоріч не під силу, хоча російський диктатор Володимир Путін хотів би його здійснити. Про це заявив полковник запасу Збройних сил України, льотчик-інструктор Роман Світан.

"Не подачки, а преференції": Юрій Зозуля розповів, як державі мотивувати людей воювати за Україну "Не подачки, а преференції": Юрій Зозуля розповів, як державі мотивувати людей воювати за Україну
04.03.2024 23:17

Необхідно негайно законодавчо прийняти преференції від держави для захисників і родин загиблих, і це стане потужною мотивацією вступати до лав ЗСУ. Так само необхідно надати преференції бізнесу, який не втік, а працює на перемогу України, фінансує допомогу фронту, виробл�

Комета диявола і сонячне затемнення: у квітні людство побачить рідкісне астрономічне явище Комета диявола і сонячне затемнення: у квітні людство побачить рідкісне астрономічне явище
03.03.2024 23:40

У квітні людство зможе спостерігати за рідкісним астрономічним явищем – проходженням комети "поруч" із Сонцем під час повного сонячного затемнення. Подія відбудеться 8 квітня.

Вже 8 загиблих під завалами багатоповерхівки в Одесі, ще знайшли тіла матері з немовлям (фото) Вже 8 загиблих під завалами багатоповерхівки в Одесі, ще знайшли тіла матері з немовлям (фото)
02.03.2024 22:16

На місці російського удару по багатоповерхівці в Одесі під завалами виявлено тіло восьмої загиблої людини. Про це повідомили у ДСНС. Також раніше стало відомо, що під завалами виявлено тіла матері з 3-місячною дитиною.

"Ставку робити не на мобілізацію": військовий про ноу-хау, яким має бути набір до лав ЗСУ "Ставку робити не на мобілізацію": військовий про ноу-хау, яким має бути набір до лав ЗСУ
01.03.2024 13:45

У питанні набору військових до лав Сил оборони ставку треба робити не на мобілізацію. Таку думку висловив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов. "Мені здається, все ж ставку маємо робити не на мобілізацію, а на добровольців.

Біля Києва посилюють оборонні рубежі: названо причину Біля Києва посилюють оборонні рубежі: названо причину
29.02.2024 21:59

Досвід початку повномасштабного вторгнення РФ довів, що небезпека може виникнути з будь-якого напряму. У тому числі з північного. Про це в інтерв'ю ТСН. ua розповів начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Екрани чорні, дані стерті: смартфони Xiaomi в РФ масово перетворилися на "цеглини" (фото) Екрани чорні, дані стерті: смартфони Xiaomi в РФ масово перетворилися на "цеглини" (фото)
29.02.2024 15:15

У користувачів Xiaomi з Росії сьогодні сталась масова проблема: після оновлення операційної системи смартфони перетворилися на "цеглини", яка ні на що не реагують, або стирають всі дані для роботи.