xcounter
Calendar Icon

"Горіть в пеклі!": від усіх спортивних федерацій вимагають скасувати рукостискання між українцями і окупантами

28.07.2023 13:23 (Оновлено 28.07.2023 в 13:44)

Українська стрічка Facebook заповнена подяками Ользі Харлан та засудженням International Fencing Federation - Міжнародної федерації фехтування. По факту, FIE не є незалежною та міжнародною, адже керується з Москви і робить все для знищення фехтування як Олімпійського виду спорту.

Ольга Харлан стала першою українкою, яка воювала з представницею РФ у фехтуванні після зняття заборони Мінспорту на поєдинки проти агресорів. Українські спортсмени тепер можуть узяти участь у змаганнях, на яких будуть присутні атлети з Росії та Білорусі, якщо ті виступатимуть у нейтральному статусі, а не під своїми національними прапорами.

Миколаївська фехтувальниця, олімпійська чемпіонка Olga Kharlan перемогла російську шаблістку Анну Смірнову на Чемпіонаті світу з фехтування в Мілані під нейтральним прапором з рахунком 15:7. Харлан відмовилася від традиційного рукостискання зі Смірновою, яка відома підтримкою російської збоченої армії.

Як відомо, Президент НОК Гутцайт зайняв проросійську позицію і почув у відповідь: "Це політичне бл*дство", "Мерзенна душонка"

До речі, у жовтні 2022 року ракетними обстрілами російські військові зруйнували коледж фізичної культури в Миколаєві, де навчалася олімпійська чемпіонка Харлан. То кому руку треба потиснути?

Харлан щось емоційно сказала Смірновій, коли та простягла їй руку, висунувши перед нею шаблю. Як з’ясувалось, Ольга запропонувала Анні схрестити шаблі для закінчення бою за "ковидним протоколом" міжнародних правил FIE. Та відмовилась.

За правилами FIE, за відмову від рукостискання нашу спортсменку могли дискваліфікувати. Утім, судді допустили Ольгу у наступний раунд, але потім не дозволили вийти на бій проти представниці Болгарії Йоани Ілієвої. Таким чином, переможницею автоматично визнали Ілієву.

Міжнародна федерація фехтування може запровадити 60-денний бан для Харлан за "відмову вітатися із суперницею". Це зробить неможливим участь Ольги у командних змаганнях на ЧС, пише sport.24tv.ua.

Ця ситуація нагадала світу про агресію РФ проти України. Харлан привернула увагу спортивного світу до війни більше, ніж усі чиновники Міністерства спорту України.
Закордонні ЗМІ приділили вчинку Харлан набагато більше уваги, ніж звичайній перемозі. Не зважаючи на загрозу дисквалфікації, українка не проміняла Честь і Гідність на медаль.

Брат російської шаблістки Анни Смірнової – військовий РФ (фото)

Нікіта Смірнов, брат представниці країни-агресора, служить у "другій армії світу". Судячи з фото Анни, вона дуже пишається своїм братом.

У соцмережах люди активно "потиснули руку" представниці фашистської країни. Дані Смірнової злили у піблічний простір, тож відучора вона активно приймає "привітання", зокрема, в Instagram.

Пропагандистські ЗМІ виставляють шаблістку жертвою, бо ж бідненьку цькують. Жаліються, що Смірновій почали надходити масові погрози: "Українські провокатори у соцмережах дівчині погрожують, бажають смерті їй самій та її близьким. Анна відключила телефон та відпочиває".

Реакція соцмереж: від поштової марки "шпагу в серце двоголового орла" до "Ордену Свободи"

Українці, аби емоційно підтримати Ольгу Харлан, залишили на її сторінці в Instagram та Facebook тисячі повідомлень. Тут коментарі більш стримані й максимально цензурні, ніж у миколаївських телеграм-каналах, звідки родом спортсменка.

Дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США (2015-2019) Валерій Чалий вважає, що Харлан варта нагороди: "Її досягнення в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства очевидні".

"Укрпошта" також пропонує увіковічити вчинок Харлан. Анонсовано випуск нової поштової марки, присвяченої патріотичному вчинку фехтувальниці. На малюнку, що являє собою поки лише проєкт марки, Ольга спрямовує свою зброю прямо у груди двоголового орла, який є офіційним гербом держави-агресора Російської Федерації. Нова марка може з'явитися вже на початку серпня.

Далі публікуємо добірку коментарів публічних діячів на підтримку фехтувальниці

Харлан.

FIE - кишенькова федерація російського олігарха Алішера Усманова

Ось що розповів про фінансування Міжнародної федерації фехтування Максим Мотін, керівник курсу спортивного менеджменту та маркетингу sportsed.org.

"Причини дискваліфікації Ольги Харлан лежить на поверхні. Міжнародна федерація фехтування – це абсолютно проросійська організація. Коли я працював у Мегафоні, нас змушували спонсорувати (вважай підкуповувати) цю федерацію. Щороку ми платили кілька мільйонів доларів, нібито за спонсорство (але ж ви розумієте, що ефекту від цього спонсорства для компанії не було ніякого). Усманов щиро любив фехтування, тож підкупив там усіх", - розповів подробиці зсередини Мотін.

Він також нагадав, що 27 листопада 2021 року президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах відзначив "важливу роль" Усманова у розвитку фехтування. Іншими словами - визнав залежність, керування організацією з Москви.

"Вітаю мого друга Алішера Усманова з переобранням на пост президента FIE, - сказав глава МОК. - Алішер Усманов відіграв важливу роль у розвитку фехтування в усьому світі, і я впевнений, що під його керівництвом цей чудовий олімпійський вид спорту продовжить розвиватися і надалі".

"Треба валити продажну Міжнародну федерацію фехтування"

Ще учора пообіді українці у соцмережах розказали усе, що думають про FIE, побажали їй "горіти в пеклі". Згуртувавшись, пішли на сторінки федерації у їх соцмережі залишати коментарі. Мета таких дій - безпрецедентний медійний та вболівальницький тиск.

"Треба почати валити Міжнародну федерацію фехтування. Ось соцмережі - всі вперед. Медійний та вболівальницький тиск має буде безпрецедентним. Зараз всій збірній потрібно заявити протест. Гутцайту вийти з виконкому Міжнародної федерації фехтування. Все це робити з потужними заявами", - наголосив головний редактор в Tribuna.com Україна Олег Щербаков.

Кібербулінг Міжнародної федерації фехтування доступний за посиланнями (бажано писати англійською):

"Гутцайта потрібно слід за Ткаченком відправити"

У коментарях під дописами про Харлан, він яких палає стрічка у Facebook, вкотре докоряють Вадиму Гутцайту, президенту Національного олімпійського комітету України. Він же й міністр спорту і сам олімпійський чемпіон з фехтування.

Гутцайт ще кілька місяців тому підірвав бойовий дух українських спортсменів. Він замість того, аби домогтися усунення від міжнародних змагань росіян та білорусів, заборонив грати українцям на міжнародній арені. І от 26 липня він власноруч відмінив це ганебне рішення.

Дуже багато українських олімпійців не поїхали на Олімпіаду, тому що через накази Гутцайта вони не виступили на відбіркових змаганнях на Олімпійські ігри та чемпіонатах Світу, які були відбірковими до Парижа-2024.

"Скільки українських атлетів не поїхали на чемпіонати світу з видів спорту за ці 7 місяців вашої війни з українськими спортсменами? У першому наближенні - щонайменше 250 людей з 16 видів спорту втратили можливість змагатися і проходити відбір на Олімпіаду", - назвав попередні цифри Юрій Сапронов, харківський бізнесмен і тенісний меценат.

Спортивні федерації повинні скасувати рукостискання між українцями і росіянами та білорусами, – тенісистка Світоліна

Наступний факт – каміння в город Міжнародної федерації фехтування. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну українські тенісистки відмовилися від рукостискань із представницями Росії та Білорусі на корті. Жіноча тенісна асоціація (WTA) цілком підтримала відмову українок.

"У зв'язку з ганебною війною, що триває, WTA з повагою ставиться до позиції українських спортсменок та їх відмови від традиційного рукостискання з суперницями з Росії та Білорусі, оскільки це їх особисте рішення. У нас одні з найкращих уболівальників у світі, і ми вдячні їм за їхню пристрасть і відданість, а також за розуміння та повагу до спортсменів", - йдеться у заяві організації.

При цьому WTA та ATP відмовилися усувати представників Росії та Білорусі від турнірів – тенісисти продовжують грати у нейтральному статусі.

Утім росіяни і білоруси, які виступають у нейтральному статусі, роблять вигляд, що не розуміють, чому наші спортсмени не тиснуть їм руки. Наприклад, тенісистці Вікторії Азаренко з Білорусі неодноразово відмовлялись потиснути руку. Зокрема, Еліна Світоліна і Марта Костюк. Як відомо, один раз – випадковість, два – тенденція, три – закономірність. Але загальнолюдські правила в окупантів не працюють, бо ж "спорт внє палітікі" і "ми за мір".

Дії FIE Світоліна під час розмови у аналітичному центрі Atlantic Council у Вашингтоні в четвер назвала неповагою. Вона наголосила, що услід за Федерацією тенісу інші спортивні федерації повинні поважати рішення українських спортсменів та їхню відмову щодо рукостискання з росіянами і білорусами.

"Чому росіяни провокують, чому вони не поважають нашу позицію як українців? У нас є сильна позиція, яку ви знаєте, ми об’єднуємося заради однієї мети – заради перемоги. Щоб повернути наші території, які були відібрані в нас, і проти всіх цих жахливих речей, які відбуваються з українськими дітьми, з українським народом. Наші воїни, які захищають нашу країну, гинуть кожного дня. Тож ми об’єдналися та просимо поважати це", – пояснила Світоліна.

Нагадаємо, Російські та білоруські спортсмени повертаються до міжнародних змагань, а українці капітулюють
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини