xcounter
Calendar Icon

Російські та білоруські спортсмени повертаються до міжнародних змагань, а українці капітулюють

Українські спортсмени не мають бойкотувати змагання, де беруть участь спортсмени з Росії та Білорусі. Адже самоусунення рівноцінне капітуляції. Наші спортсмени мають бути на місцях проведення змагань і виступати з заявами, аби у інших організаторів зникло бажання допустити росіян і білорусів до участі. Про це заявив голова Федерації бобслею та скелетону Михайло Гераскевич.

Після цих слів розгорівся скандал. Міністр молоді і спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт сказав, що Гераскевич-старший підтримав ідею виступів на змаганнях разом з росіянами. Михайло Гераскевич відповів міністру, у якого "спорт поза політикою".

"Під час наради Національного олімпійського комітету України з керівниками національних федерацій попросив слова. Зазначив, що бойкот змагань, де беруть участь російські та білоруські спортсмени, є самоусуненням на користь орків. Дієвою формою протесту є приїзд української спортивної команди та протест на місці змагань, перед телекамерами, перед ЗМІ, котрі висвітлюють змагання", - переконаний Михайло Гераскевич.

Він наголошує на тому, що це пояснювальна робота з організаторами та глядачами змагань, це тиск, який буде пеклом для росіян та білорусів.

"Але на пресконференції після наради президент НОК України, пан Гутцайт, зазначив перед журналістами наступне: "Був вислів президента Федерації бобслею та скелетону, що потрібно брати участь у змаганнях, де виступають росіяни та білоруси". Пане Гутцайт, це є ваша жалюгідна форма помсти Гераскевичам за критику вашої бездіяльності?", – резюмує Гераскевич.

Він також звернув увагу, що Гутцайт зробив свою заяву вже знаючи, що за 15-20 годин Міжнародна федерація фехтування дозволить змагатися атлетам з Росії та Білорусі у міжнародних змаганнях. За відповідне рішення проголосували члени FIE на позачерговому конгресі, повідомляє Inside The Games. Нагадаємо, що росіяни та білоруси були відсторонені від міжнародних змагань з фехтування у березні 2022 року після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Цікаво, що в інтерв’ю Tribuna Гутцайт прямо натякнув на капітуляцію українських спортсменів.

"Був вислів президента Федерації бобслею та скелетону, що потрібно брати участь у змаганнях, де виступають росіяни та білоруси, але потрібно доносити світу, що ми боремось за нашу незалежність. Але брати участь. Усі інші президенти сказали, що вони за те, щоб не брати участь у міжнародних змаганнях", - сказав Гутцайт.

Раніше українські федерації та Національний Олімпійський Комітет узгодили текст звернення до Міжнародного Олімпійського Комітету щодо відсторонення росіян та білорусів. На жаль, росіяни зміцнюють свої позиції на українському спортивному фронті, використовуючи для цього усі можливості як в олімпійських, так і в неолімпійських видах спорту.

Як відомо, Боротьба за крісло президента НОК: Жан Беленюк викликав на дебати Гутцайта (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини