xcounter
Calendar Icon

Президент НОК Гутцайт зайняв проросійську позицію і почув у відповідь: "Це політичне бл*дство", "Мерзенна душонка"

18.03.2023 16:07 (Оновлено 18.03.2023 в 17:07)

Зате вишиванку одягає і Герб України тримає біля серця. "Ви або хрестик зніміть, або труси одягніть" (с).

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт підірвав бойовий дух українських спортсменів і викликав критику від відомих бізнесменів, які фінансово підтримують розвиток спорту в Україні та наших олімпійців.

Гутцайт замість того, аби домогтися усунення від міжнародних змагань росіян та білорусів, фактично заборонив грати українцям. Голова українського спорту наполягає, що українські спортсмени мають відмовлятись грати з росіянами і білорусами на міжнародних турнірах, куди допускають представників країн-агресорів.

Ще раз: зняття українських спортсменів зі змагань дасть змогу росіянами та білорусам продовжувати свої виступи і виборювати перемоги. Натомість наші вимушено підуть зі спортивного фронту, де могли б завдавати ворогу поразок. Хто не в курсі, нагадаємо: Міжнародний олімпійський комітет намагається повернути російських та білоруських спортсменів до змагань та навіть до Олімпійських ігор, які у 2024 році відбудуться у Парижі.

Ясно як білий день, що Україна як країна, яка виборює свободу, має топити представників ворожих країн на всіх фронтах. Утім вже не вперше наші міністерства, які мали б відповідати за екзистенційні суті, вкотре показують свої проросійські позиції. Серед них і Міністерство молоді та спорту, на чолі якого Вадим Гутцайт.

Українські спортсмени не мають бойкотувати змагання, де беруть участь спортсмени з Росії та Білорусі. Адже самоусунення рівноцінне капітуляції. Про це слушно заявив голова Федерації бобслею та скелетону Михайло Гераскевич. Він наголосив, що наші спортсмени мають бути на місцях проведення змагань і публічно виступати, аби у інших організаторів зникло бажання допустити росіян і білорусів до участі. Утім президент НОК Гутцайт пішов кардинально протилежним шляхом. Ворогу - зелене світло, українцям - червоне.

"Повномасштабна війна триває рік. Це потрібно зрозуміти самостійно. Те, що гинуть тисячі наших воїнів і цивільних, для вас не аргумент? Ви можете виступати на міжнародних змаганнях тільки завдяки Збройним силам України. Якби наші захисники не вистояли, то України не було б. Під яким прапором ви б виступали?", - так пояснює свою проросійську позицію Гутцайт.

Редакція FaceNews.ua зібрала коментарі наших спортсменів та публічних особистостей, які підняли в соцмережах інформаційну бурю проти такого рішення Гутцайта. Навряд чи це призведе до кардинальних змін просто зараз, але може стати вагомим важелем у майбутній ліквідації Гутцайта саме як політичної персони, яка має важелі впливу на український спорт.

Михайло Гераскевич: "Вадік, х@й тобі, а не капітуляцію перед твоїми спонсорами з москви"

Голова Федерації бобслею та скелетону Михайло Гераскевич констатує, що Гутцайт зрадив усіх українських спортсменок та спортсменів, тренерів, котрі своїм потом та кров'ю виборювали олімпійські нагороди.

"За кілька днів до ганебного рішення міжнародної федерації фехтування щодо повернення орків Гутцайт зі швидкістю звуку покинув пост керівника Федерації фехтування України. Передав повноваження зашквареному "юристу" з офісами в Москві та Криму. При цьому, сам залишився у Виконкомі міжнародної федерації. Але він, маючи IQ трохи нижче, ніж у мішка картоплі, заявив про повний контроль ру@ні на міжнародною федерацією, тим самим зізнавшись у своїй повній зраді українського фехтування", - пояснює ситуацію Гераскевич.

Нині, додає він, Гутцайт намагається перекласти відповідальність за свої зусилля по знищенню українського спорту на самих спортсменів та національні федерації , змушуючи підписати капітуляцію перед агресором.

Еліна Світоліна: "У мене забирають голос і силу"

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна в інтерв’ю BTU пояснила, чому пропозиція Гутцайта по суті знищить український спорт. Українка вважає, що наші спортсмени мають домагатися заборони для участі країн-агресорів на міжнародних змаганнях, проте там, де це не вдалося, все одно потрібно брати участь у турнірах.

"Уявімо, що ми бойкотуємо і знімаємося із турнірів. Далі що? Ми пішли, вони залишилися і продовжують перемагати для своїх країн. А ми — ні, бо ми пішли. Наші військові так би ніколи не зробили. Вони ведуть боротьбу за кожен сантиметр нашої землі, за кожне слово, за можливість підняти український прапор на звільненій Харківщині чи Донеччині. Для мене тенісний корт — це мій фронт. Саме там я завжди підіймаю український прапор, там я говорю про війну, про те, що росія — це країна-терорист. Я привертаю увагу всього світу саме там, де я маю голос і силу", — сказала Світоліна.

Юрій Сапронов: "Це бл*дство"

Харківський бізнесмен і тенісний меценат Юрій Сапронов опублікував скрін постанови за підписом Гутцайта, в якій той закликає спортсменів не брати участь у турнірах із росіянами та білорусами. Сапронов, який свого часу був спонсором Еліни Світоліної та обіймав посаду першого віцепрезидента Федерації тенісу України, висловився вкрай лаконічно:

"Ось воно. Це бл*дство. Ганьба!".

Зверність увагу: на українських спортсменів здійснюється тиск. Відверто вражає пункт про надання інформації, хто і де вже брав участь у змаганнях.

Гарік Корогодський: "Не чіпайте тих, хто воює. Від ваших слів тхне"

Відомий український бізнесмен і меценат Гарік Корогодський більш радикальний, ніж Сапронов. У виразах він за традицією не соромиться. Для нього питання усунення наших спортсменів болюче, адже він спонсорував українську тенісистку Ангеліну Калініну.

"Ваш фронт – домогтися усунення російських та білоруських від усіх змагань. А ви – ви не змогли. І пропонуєте усунути українців", – резюмував бізнесмен.

Він поцікавився, що зробив особисто Гутцайт для армії та України, а також наголосив, що голова НОК знаходиться не на фронті, як деякі спортсмени. Але при цьому критикує їх.

"Вадиме, а ви зараз що — воюєте? Як пішли добровольцями тенісисти Стаховський і Долгополов? Чи в кабінеті? Що ви, як міністр, зробили для тенісу? Невже ні*уя? Може, ви знаєте хто з тенісистів допомагає Україні? А, ви не знаєте, як їх звати... Я багато хочу вам сказати, Вадиме. Але обмежусь одним. Коли ви пропихаєте якусь ху*ню, не чіпайте тих, хто воює. Від ваших слів тхне", — емоційно написав Корогодський.

Ольга Швайка: "Яйця треба мати, а не рекомендації спортсменам давати"

Харків’янка, мама двох спортсменів, справедливо констатує, що така позиція НОК згодом може призвести до того, що наші спортсмени почнуть виступати за інші країни.

"НОК України просто добив мене. Тобто ми рятуємо майбутнє нашого українського спорту, зі всіх сил намагаємося зберегти тренувальний процес за умов вимушеної евакуації, підтримуємо форму...заради отакої позиції? Та ні, хай наши спортсмени їб*шать цих вибл*дків на спортивних аренах. Бо це також фронт. Але скільки державних коштів було вкладено в підготовку цих спортсменів раніше, а скільки роботи тренерів, батьківських коштів?", - риторично запитує Швайка.

Марина Лавренчук: "Це інше майбутнє"

Не залишились осторонь гольфісти. Генеральний секретар Професійної Гольф Асоціації України Марина Лавренчук констатувала, що за таку позицію Гутцайта "дуже соромно".

"Не так ми бачили майбутнє спорту в Україні", - каже Лавренчук.

Юрій Панченко: "Гутцайт зливає наших спортсменів під росію"

Харків’янин Юрій Панченко, який нині в лавах ЗСУ боронить Україну, запросив міністра Гутцайта на фронт.

"Зняти його нах#й і в сюди до нас в ЗСУ! У мене донька щодня впахує на тренуваннях і такі ж як вона сотні (а може більше). Ми воюємо. А це пан тупо зливає спортсменів під росію, щоб останнім дати виступити", - каже захисник України і батько спортсменки.
Читайте також: Російські та білоруські спортсмени повертаються до міжнародних змагань, а українці капітулюють
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини