xcounter
Calendar Icon

День пам'яті Віри, Надії, Любові та їх матері Софії

День пам'яті Віри, Надії, Любові та їх матері Софії
Іменини
Святкують 30 вересня

Цього дня святкують іменини Віри, Надії, Любові та Софії.

Віра

Ім'я Віра має пряме значення "віра" і означає "віра в Бога", "вірна".

Віра дуже прямолінійна, практична та вдумлива, має розвинену інтуїцію. Вона вміє досягати своїх цілей і завершувати все задумане, тому що перш ніж запланувати справи, Віра добре продумає і зважить усі «за» та «проти». Жінка на ім'я Віра не часто відверта з подругами, зберігає всі таємниці і переживання в собі. Але вона дуже романтична, і якщо зустрічає кохану людину, то вона стає для неї всім.

День Ангела Віри святкується лише раз на рік, 30 вересня.

Надія (Надя)

Ім'я Надія має грецьке походження, цією мовою воно звучить Елпіс, що власне і перекладається, як «надія». Надія означає «надія на краще».

Жінка на ім'я Надія дуже самодостатня, активна та незалежна. Упертий, сильний, часом «чоловічий» характер та лідерські якості дають можливість Надії зробити кар'єру, бути чудовим організатором. Вона любить поговорити та вміє переконати співрозмовника. Ця жінка готова йти на ризик та брати на себе відповідальність за ухвалені рішення. Але, незважаючи на твердість характеру, у душі Надя романтична та творча натура, щедра та чуйна.

Любов (Люба)

Значення імені Любов пояснювати немає необхідності – «улюблена».

Кохання – це гарна, доброзичлива, позитивно налаштована жінка. Вона розумна та творча особистість, любить вигадувати та організовувати святкові заходи, сюрпризи – все, що радуватиме оточуючих її людей. Люди люблять приходити до неї в гості та бути у її суспільстві. А Любі подобається бути у центрі уваги. Проте свій внутрішній світ Любов не виставляє напоказ.

Софія (Софія, Соня)

Це давньогрецьке ім'я означає «мудра, мудрість».

Жінка, названа Софією, дуже приваблива та ввічлива, має спокійний і м'який характер, багатий внутрішній світ. Софія не схильна ухвалювати спонтанні рішення, любить запланувати все заздалегідь. Вона рано прагне стати самостійною, любить подорожувати та знайомитися з різними людьми. У Софії, як правило, багато друзів, але вона залишається досить закритою і трохи навіть пихатою. Ця жінка відкриє свою душу або одній, найкращій своїй подрузі, або коханій людині. І заради цих людей Софія готова пожертвувати багатьом.

30 вересня – День пам'яті Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.

Історія свята

У другому столітті у місті Римі благочестива християнка, вдова Софія, виховувала трьох дочок. Вона їх назвала на честь трьох християнських чеснот: Віра, Надія та Любов. Імператор Адріан піддав тортурам сестер за те, що вони не захотіли зректися християнської віри. Вірі було 12 років, Надії – 10 років, а наймолодшій Любові – всього 9 років.

Дівчатка померли на очах своєї матері Софії, яка зазнала страшних душевних мук, бачачи страждання і смерть своїх дітей. Після цього вона не відходила від могили дочок і на третій день там же й померла.

Всі свята