xcounter
Calendar Icon

Європейський день мов

Європейський день мов
Професійне свято
Святкують 27 вересня

Цікаві факти про День туризму

Уперше це свято офіційно почали відзначати з 1980 року, хоча започатковане воно було у 1979 році в Іспанії для розвитку туристичної галузі, зміцнення відносин між країнами та для підвищення доходів країн і світової економіки загалом. Туристична галузь сприяє встановленню миру на нашій планеті та припиненню воєн.

Це свято не лише працівників туристичних агенцій, готелів та музеїв, екскурсоводів. Його відзначають усі, хто хоч раз у житті подорожував, причому не лише в далекі країни, а й брав участь у походах місцевими пам'ятками, відпочивав у наметах, співав пісні під гітару біля багаття чи відвідував музеї. Тобто, це свято кожного з нас.

З розвитком туризму люди стали активніше вивчати мови, культуру, історію та традиції інших країн, поважати національні особливості та бути толерантнішими. Туристи регулярно розширюють свій світогляд, знайомляться з новими людьми.

Кожна туристична поїздка чи похід - це вікно у новий світ та "перезавантаження" своїх цінностей. Туристи привозять із поїздок багаж нових емоцій та вражень.

Такі чинники як спрощення процедури перетину кордонів між багатьма країнами, розвиток пасажирських авіаперевезень, поява надшвидкісних поїздів та тунелів сприяють бурхливому розвитку туризму. Подорожі стають комфортнішими.

Але перед туристичною галуззю стоїть завдання зробити подорожі доступнішими, щоб кожен мешканець нашої планети, незважаючи на товщину гаманця, міг би насолодитися її красою.

Цікаві факти про туризм:

Найпершу туристичну агенцію організував Томас Кук. За 50 років його спершу скромне агентство розрослося до 85 відділень у країнах Європи та Америки.

Геродот був не лише грецьким вченим та істориком, а й досвідченим туристом. Опис своїх подорожей він умістив у дев'ять книг.

Згідно зі звітами туристичних компаній, одна з найбільш затребуваних екскурсій – до Чорнобиля, який приваблює туристів з усього світу своєю небезпекою та подорожжю у часі.

В Ізраїлі є могила Гаррі Потера, молодого рядового британської армії, який загинув ще 1939 року. Ця могила стала найбільш відвідуваною в країні.

Всі свята