xcounter
Calendar Icon

Міжнародний день музики

Міжнародний день музики
Професійне свято
Святкують 1 жовтня

Значення свята

Міжнародний день музики святкується у багатьох країнах світу 1 жовтня, починаючи з 1975 року.

Це свято композиторів та музикантів, співаків, викладачів та студентів музичних навчальних закладів, а також усіх любителів музики, фанатів різних виконавців та стилів.

Яка роль музики у нашому житті?

Під музику люди співають та танцюють, музика допомагає виражати культуру нації, надихає на творчість. Музика нас супроводжує протягом життя - і коли нам весело, і коли нам сумно, і коли ми закохані, і коли задумливі. Вона впливає на наші емоції, звучить в унісон нашим почуттям і переносить у світ спогадів, а також у світ попередніх епох. У цьому її чаклунство.

Раніше майже всіх дітей прийнято було навчати гри на тому чи іншому музичному інструменті. Крім естетичної користі, у юних музикантів покращувалася пам'ять та здібності до точних наук. Існує прямий зв'язок між грою на музичних інструментах та математикою, адже при прослуховуванні музики утворюються нові нейронні зв'язки та, відповідно, покращується робота мозку. Приємний спосіб підвищити свій інтелект!

Цікаві факти про музику

  • Що таке справжній талант? Жоден із учасників групи «Бітлз» не знав нотної грамоти.
  • Після того, як гурт «Metallica» виступив в Антарктиді, його занесли до Книги рекордів Гіннеса як першу групу, яка виступила на всіх семи континентах Землі протягом одного року.
  • Компанія Warner Brothers щорічно заробляє близько 2 000 000 доларів за авторське право на пісню «Happy Birthday».
  • Бетховен не давав назви "Місячній" сонаті. Відомий твір мав назву "Соната № 14" з підзаголовком "У дусі фантазії". Критик Рельштаб порівняв початок сонати із «місячним світлом над озером». Це вдале порівняння послужило приводом надалі називати сонату "Місячною".

Всі свята