xcounter
Calendar Icon

Всесвітній День безпритульних тварин

Всесвітній День безпритульних тварин
Міжнародне неофіційне свято
В цьому році святкують 17 серпня

У 2018 році в Україні вперше відзначали Всесвітній День безпритульних тварин.

Фразою дня можна вважати всім відому цитату з "Маленького принца" Антуана де Сент-Екзюпері:

"Ми завжди відповідатимемо за тих, кого приручили...".

Маленькі чи великі, злі чи довірливі, нещодавно викинуті чи вже народжені надворі... Усі безпритульні тварини хочуть любові, ласки, турботи, їжі, води та тепла.

Саме про те, щоб згадати про них, допомогти і привернути увагу громадян до їхніх проблем, у 1992 році Міжнародне товариство прав тварин (ISAR) започаткувало Всесвітній день бродячих кішок і собак, запропонувавши відзначати його щороку у третю суботу серпня. Цю ініціативу підтримали у багатьох країнах світу. 18 серпня 2018 року вперше провели Всесвітній день безпритульних тварин у Києві. Тоді мешканці столиці змогли безкоштовно зареєструвати своїх вихованців у міській базі даних тварин на Контрактовій площі.

Статистика говорить про те, що з усіх тварин, що живуть на вулицях, 75% колись були домашніми. Їх розлюбили, вони набридли або стали заважати, їх винесли на вулицю, як сміття... Такі тварини не пристосовані до життя без господаря, вони хворіють, голодують і часом стають агресивними, нападаючи на людей.

Безпритульні тварини – це проблема кожної людини. Вони не лише страждають самі, а й часом можуть нападати на людину, вони розносять хвороби, тому що не отримують щеплення.

Що може зробити кожен із нас?

  • Відвідати притулок, допомогти з доглядом за вихованцями, які там знаходяться
  • Допомогти притулкам матеріально
  • Влаштувати захід для збору коштів, що підуть на допомогу вуличним тваринам
  • Нагодувати котів або собак, що живуть у вашому дворі
  • І, можливо, добре все зваживши, взяти тварину з притулку

Всі свята