xcounter
Calendar Icon

Міжнародний День кухаря

Міжнародний День кухаря
Професійне свято
Святкують 20 жовтня

​Історія свята День кухаря, цікаві факти про кухарів та кулінарів

Професійне свято кухарів та всіх, хто причетний до кулінарного мистецтва.

Щороку, 20 жовтня, кухарі та кулінари всього світу святкують своє професійне свято, яке було започатковане у 2004 році Всесвітньою асоціацією кухарів (WACS - World Association of Chefs Societies), ініціатором був президент Всесвітньої Асоціації кулінарів Білл Галлахер.

На сьогоднішній день кухар та кулінар – це не просто людина, яка готує за заданими рецептами. Це - справжні професіонали своєї справи, дуже творчі, які не бояться експериментувати, шукають і розвиваються як у науці, так і в мистецтві прикрашання та подачі страв.

Сучасна кухня – це не кількість, а якість, візуальна привабливість та користь страв.

Кухарі та кулінари вміють правильно поєднувати продукти та термічно їх обробляти так, щоб отримати максимум користі з приготовлених страв, зберігши витамини та корисні речовини, якими природа збагатила продукти. Професіонали розуміють, що важливо не те, скільки людина їсть, а головне, наскільки корисну їжу вона вживає.

На сьогоднішній день людство приділяє велику увагу якості їжі. Наприклад, існує молекулярна, вегетаріанська, екологічна, етична та чуттєва кухні тощо.

Цікаві факти про кухарів та кулінарів:

  • У Стародавньому Римі була муза на ім'я Кулінарія - покровителька кухарської справи.
  • У Німеччині з 1291 року шеф-кухар був одним із чотирьох найважливіших фігур при дворі.
  • У XVIII столітті англійський король Георг II наказав кухарям і кулінарам завжди носити на голові високий білий колпак, який і сьогодні є візитною карткою цієї професії.
  • Британець Гордон Рамзі – повар-мільйонер. За даними журналу Forbes, він є найбагатшим кухарем у світі. Його статки оцінюються в 38 млн доларів.
  • У Японії жінок не допускають до приготування суші та десертів.

Всі свята