В Україні День рибалки святкується з 1995 року, другої неділі липня. Цього дня вітаємо не лише працівників рибної галузі, а й любителів риболовлі.
Рибалки хоч і ставлять собі за мету принести додому хороший улов, але все ж для багатьох цей процес - це можливість побути віч-на-віч з природою, подалі від метушні. Юшка, плескіт води, очікування рухів поплавця, азарт та приємна компанія у поєднанні з тишею, свіжим повітрям та співом птахів – прекрасне хобі! А ось наявність зловленої риби – це вже не так важливо, просто приємний бонус.
Традиції на це свято:
- Всі хто любить риболовлю, сьогодні проводять з вудкою біля водойм.
- Проводяться змагання з риболовлі.
- Також майстер-класи, різні навчальні семінари, як теоретичні, так і практичні.
- Заходи збирають як рибалок з великим стажем, так і любителів-початківців.
- В останні роки серед учасників рибних змагань можна все частіше побачити жінок.
- Ресторани та кафе сьогодні влаштовують рибний день.
Цей день, звісно, відзначається на природі з вудкою в руках. Багато людей вважають його своїм професійним святом, оскільки рибальська та рибопереробна промисловість у сучасному світі дуже розвинені. Праця рибалки незамінна і необхідна для всього людства, тому що рибні продукти — один з найулюбленіших видів їжі людей.
Користь рибних продуктів
- У цьому продукті міститься багато корисних речовин, наприклад, жир, який складається з поліненасичених жирних кислот (омега 3 та омега 6) і повністю засвоюється організмом.
- У медицині широко використовуються речовини, що містяться в рибі. З печінки тріски отримують риб'ячий жир.
- Для загоєння ран застосовують жир триголкої колюшки.
- У тканинах багатьох риб містяться антибактеріальні речовини, їх використовують при приготуванні багатьох ліків.
- Акулій хрящ має протизапальну дію.
А ви знали, що...
В Африці є такі країни, де на рибалку ходять не з вудкою, а з лопатою! Рибалки відкопують у мулі рибу протоптера. У період посухи ця риба заривається в мул. Навіть якщо бруд висихає, риба продовжує жити у своїй ямці. Іл не дає їй померти. Коли рибалки приносять додому протоптера, вони частину вилову, яку не з'їдають відразу, закопують біля будинку. Там рибу зберігають до вживання.

ЗНО 2019 началось. Пять ответов на главные вопросы
По несколько тысяч долларов с каждого: что скрывается за всеобщим декларированием доходов
За спиной Зеленского: что известно о ключевых советниках шоумена