xcounter
Calendar Icon

Кто-то должен наконец-то об этом сказать

29.02.2016 13:22

​Хтось має нарешті про це сказати.

Вчора побачив заяву Віктора Чумака про те, що треба міняти правила гри, щоб до влади приходили інші політики. Так-от, нічого спільного виборча система з приходом нових політиків до влади немає!

1. Нові політики приходять до влади виключно через політичні партії. І саме формування здорових політичних партій, з соціальними ліфтами і розгалуженою мережею може вирішити це питання.

2. Корінь зла - не виборча система, а виборець! Всі хто проходить виборчі кампанії, а Віктор Чумак пройшов по моєму округу, отримують шок від спілкування з людьми, які переконані, що гроші в бюджеті з’являються самі собою, а комунальні послуги забезпечує вічний двигун, що в Ляшка є батальйон, а Тимошенко зменшить тарифи. І так український виборець буде думати вічно, бо не виборча система визначає його інтереси, а політичні партії, які ведуть предметні дискусії і розвивають його свідомість. Проте легше нічого не робити 4 роки, а потім спробувати переписати під себе правила гри, і популізмом закріпити існуючі рейтинги.

3. Адептам зменшення прохідного бар’єру треба не забувати "Озиме покоління", "Віче", "У мене є мрія" та інші проекти, які завжди не добирали мізер. Роздробленість парламенту по факту остаточно перетворить його на ярмарку без політичної відповідальності. Чи добра це ціна за те, що якісь "малі" фб партії пройдуть? Подивіться на вплив цих партій в органах місцевого самоврядування.

Малим фб партіям треба стати великими не через певні правила потрапляння у владу, а через тривалу і кропітку роботу з виборцями з ціллю сформувати свої електоральні ніші.

4. І нарешті для чого міняти виборчу систему? Виключно для того, щоб покращити підрахунок і врахування голосів виборця, покращити систему розподілу мандатів з математичної точки зору. Це єдині критерії.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини