xcounter
Calendar Icon

Про ще одну політичну кризу через півроку

26.03.2016 10:00

​Розумію, що цей пост ризикує стати ложкою дьогтю, але не написати його я не можу. Як говорив блаженний Любомир Гузар: найбільша сила - говорити правду голосно.

Не може існувати поняття технократичного уряду. Це чистий оксюморон! Так може існувати перехідний уряд, тобто в умовах повного політичного колапсу, на керівні посади призначаються люди не з політики, до подальшого формування основних політичних органів. Але при живих політичних органах: парламенту і Президента - це є абсурдом. Бо суть політики в представництві інтересів, їх захисті, боротьбі рішень і ідеологій, дискусіях і протистояннях. В цьому ж і суть демократії, коли політики представляють і відстоюють інтереси своїх виборців, свої політичні програми. Що мають робити живі політики при "технократичному уряді"? Невже вони наплюють на все, і будуть як собачки голосувати за всі ініціативи уряду? А звідки уряд бере ці ініціативи, яка ідеологія за ними стоїть, яка програма чи технічне завдання?

Тому затвердження "технократичного уряду" буде мати своїм наслідком парламентський колапс, а, відповідно, і колапс цього уряду. Говорити про те, що міністрами мають бути якісь міфічні професіонали, а парламент має робити все, що сказав уряд, це взагалі перекреслити політику як явище. Це приблизно теж саме, що вимагати в футболі одних голів без гри, без суддів, без правил. Зрештою, є якісь соціальні і політичні закони, є якась політична система, і спроба піти проти цього всього поняттям "технократичного уряду" приречена на невдачу.

Вся ця історія нагадала мені призначення Шокіна. І хоча всі розумні люди знали, що призначення старого кадра, це жити по - старому, але бажання звільнити Ярему було таким сильним, що раптом почали виникати аргументи в стилі - будь-хто кращий ніж Ярема. На тлі бажання звільнити Яценюка, хтось вкинув оксюморон і вже любе поняття краще ніж те, що є. Ця недалекоглядність буде мати своїм наслідком чергову політичну кризу через півроку. І оскільки криза буде новою, вона ще більше роздратує Західних партнерів і саме суспільство.

Чи проти я призначення Яресько? Ні. Нехай буде Яресько (хоч я і за Гройсмана). Але вона має заявити свою політичну позицію. Заявити свою програму чи визначитись з політичною приналежністю. Чи створити свою партію піти на вибори і виграти посаду премєра! Бо з логікою призначення "технократів" я взагалі не розумію, навіщо нам проводити вибори і вибирати депутатів та Президента. Давайте наймемо потужну HR контору і нехай призначає нам політиків, міністрів, а ми будемо вдома Шустера дивитись...

Запам’ятайте цей пост ))

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини