xcounter
Calendar Icon

Для реформ потрібний двигун

18.04.2016 16:13

Отже, оскільки я був прихильником призначення Гройсмана, зараз слід висловити кілька думок, щодо того, що варто робити.

Як я вже неодноразово казав - в цій машині немає двигуна. Хоч Володимир Борисович мав би це знати з часів свого віце-прем’єрства. А для реформ потрібний двигун. На новий немає коштів та й часу. Тому залишається тільки тимчасово підключати наш запорожець до зовнішнього.

Зовнішнім двигуном можуть стати проектні офіси реформ. Так, це стара ідея, яку можна спокійно назвати бояном. Але актуальність від цього її не зменшується.

Проектний офіс - це консультативно-дорадчий орган, діяльність якого фінансується з зовнішніх джерел (донори і благодійні фонди). Проектний офіс має виконувати наступні функції:

1. Розробка нормативного пакету реформ галузі. Спільно з громадськими організаціями і службовцями ПО має визначити всі законопроекти, постанови та інші акти для реалізації реформ.

2. Комунікація реформ. Найбільший провал Яценюка не тільки відсутність реформ, а й не можливість скомунікувати ті позитивні кроки, які робилися. ПО має комунікувати з ключовими групами, на які спрямована реформа (круглі столи, інфографіки, ролики тощо)

3. Коаліція громадських організацій. ПО має координувати коаліцію громадських організацій задіяних в конкретній сфері. Справа в тому, що у прем’єра кульгавий парламент, і брак необхідних голосів на правильні речі можна здобувати через громадських тиск.

4. Навчання. Це одна з ключових проблем реформ в Україні. Нові закони і програми не вирішують проблему низької компетентності щодо них у службовців. Чим більше штампується нових рішень - тим менша ймовірність їхнього виконання. Колись після прийняття Закону про доступ ми з Viktor Taran провели навчання для понад 400 держслужбовців, а ще видали різні методички і пояснення. Я знаю, що реалізація доступу до інформації в органах влади прямо повязана з цим.

5. Моніторинг та оцінка. Проектний офіс має готувати річний звіт про реформи та діяльність міністерства. І це впершу чергу потрібно самому прем’єру.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини