xcounter
Calendar Icon

Відкрите звернення до генпрокурора Юрія Луценка

17.06.2016 13:50

Шановний Юрію Віталійовичу!

07 квітня я звернувся до Служби безпеки України з депутатським зверненням в якому містилась вимога скласти протокол про вчинення президентом України Порошенком П.О. адміністративного правопорушення, відповідальність за яке встановлена ч. 1 статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вимога мотивувалась тим, що президент Порошенко П.О. не виконав вимоги ч.ч. 1,3 ст.36 Закону України «Про запобігання корупції» і не передав належних йому корпоративних прав суб’єкту підприємницької діяльності, який має ліцензію Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на провадження діяльності з управління активами. Іншими словами, я вимагав, щоб Порошенка оштрафували за те, що він продовжує працювати бізнесменом, а не президентом.

Відповіді по суті мого звернення я не одержав, та й не очікував одержати. Натомість за мене взялися у Генпрокуратурі.

ГПУ, за підписом одного з заступників Юрія Луценка (раніше він був заступником Віктора Шокіна) звернулась до мене з проханням надати інформацію про те, чи сам я виконав вимоги ч.ч. 1, 2 ст.36 Закону України «Про запобігання корупції» й чи передав, заступаючи на посаду народного депутата України, іншій особі належне мені підприємство ТОВ «Мистецький простір». У зв’язку з цим повідомляю, що я, на відміну від президента України Порошенка П.О., не займаюсь підприємницькою діяльністю й не переховую належні мені підприємства в офшорних юрисдикціях.

ТОВ «Мистецький простір» було зареєстроване мною в 2011 році за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 4б виключно з метою перешкодити правовими методами незаконній забудові, яку за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 4 здійснювала компанія, афільована з колишнім віце-прем’єр-міністром українофобом Табачником Д.В. Ніякої підприємницької діяльності це ТОВ ніколи не здійснювало.Заступаючи на посаду народного депутата України, я в повному обсязі виконав вимоги антикорупційного законодавства та п.п. 2, 3 ч.1 ст.55 Закону України «Про вибори народних депутатів України» і подав до Центральної виборчої комісії докази того, що я передав ТОВ «Мистецький простір» в управління іншій особі. Шановний Юрію Віталійовичу!

Надати копію цього договору Вам я не можу, оскільки це не передбачено чинним законодавством. У той же час Ви не позбавлені можливості витребувати відповідні документи в Центральної виборчої комісії.

Водночас, користуючись нагодою та керуючись ч.5 ст.17 Закону України «Про статус народного депутата України», прошу Вас доручити заступнику генерального прокурора України ГПУ звернутись до президента Порошенка П.О. з листом аналогічного змісту, попрохавши надати докази того, що Порошенко П.О. виконав вимоги ч.ч. 1,3 ст.36 Закону України «Про запобігання корупції» і передав належні йому корпоративні права відповідному суб’єкту підприємницької діяльності, який має ліцензію Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на провадження діяльності з управління активами. Про відповідь Порошенка П.О. прошу повідомити мене в строк, встановлений Законом України «Про статус народного депутата України».

З повагою

Народний депутат України Луценко І.В.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини