xcounter
Calendar Icon

Українці в масовому пошуку роботи

31.08.2016 17:25

​Вперше в житті мав такий досвід.

На вакансії 4 експертів в Інститут майбутнього ми отримали 700 резюме. В процесі вивчення кандидатів я раптом усвідомив, що аналіз резюме може бути чудовим зрізом загальних справ і тенденцій в Україні. Тож мої підсумки:

1. Часто лунає питання: звідки у фб експерти зі всіх питань? Відповідь проста – багато людей взагалі не розуміє, що означає слово експерт. На вакансію експерта з національної безпеки подалося багато охоронців, а на експерта з правосуддя – всі види юристів і не юристів, які тільки існують.

2. Відсутність почуття відповідальності. Шокований тим, наскільки люди не переймаються щодо того чи вони справляться із завданнями, які ставить роботодавець. Відсутність досвіду і навиків абсолютно не зменшує бажання обійняти посаду. «Ввяжемся в бой, а там посмотрим».

3. Банківський сектор обвалив велику кількість робочих місць. Дуже багато людей подаються з банківського сектору. Це гідні люди, які мали хороші посади і зарплати. Страшно подумати, скільки таких людей на ринку після закриття банків, і ще страшніше думати, що буде якщо впаде Приватбанк.

4. Державна служба розвалена. Те, чим успішно займались два роки набуло логічного завершення: на ринку повно державних службовців середньої ланки. Це керівники департаментів, заступники, спеціалісти з тривалим досвідом роботи. Як ви можете зрозуміти, успішні корупціонери роботу на ринку не шукають. Це люди, на яких трималась робота, поки керівництво крало. Я сам прихильник радикальних дій в реформі держслужби, і можливо звільнити більшість службовців правильно, точніше не звільнити, а скоротити мінімум 50% органів влади. Але, хто натомість? Думаю це матиме наслідком серйозну втрату в управлінні країною.

5. Потужні люди. На ринку дійсно багато потужних фахівців-особистостей. І це лякає, бо коли інтелектуальний цвіт нації в масовому пошуку роботи – це означає серйозний інституційний колапс. Можливо ми просто проходимо дно?

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини