xcounter
Calendar Icon

Приватності в кіберпросторі не існує

24.11.2016 09:02

Була на конференції в Галіфаксі відкрита панель про шпигунство в кібернетичну добу. Панелістами виступали керівники відповідних спецслужб США, Великобританії, Канади та Ізраїлю.

Хочу попередити

Перша аксіома - приватності в кіберпросторі не існує.

Ще раз - ніякої приватності не існує взагалі. На думку фахівців, в світі є щонайменше три держави - США, Росія і Китай, які завжди можуть взяти під контроль і отримати доступ до вашого комп'ютера чи телефона.

Основну загрозу в кіберпросторі становлять саме держави.

Одинаки (ну, там підлітки за компом) - не проблема взагалі (тільки в кіно здатні нанести серйозні збитки).

Організована злочинність - складний супротивник, але коли виникає необхідність, зажди зазнає поразки у протистоянні з урядами. Те саме стосується і корпорацій. Ефективна кібероборона і захист настільки складні та дорогі, що дозволити їх собі можуть лише держави (та й то, далеко не усі).

Держави - саме вони стоять за більшістю проблем і атак, що виникають у світі. Правила міждержавного співжиття чи війни у кіберпросторі наразі не вироблені. Частково тому, що основні учасники досі не демонстрували усе, на що здатні, і уникатимуть цього і надалі. Демонструвати свої знання і уміння не можна, оскільки в кіберпросторі напад завжди сильніший за оборону.

Одним словом, бережіться. Але врятує лише повернення до манускриптів.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини