xcounter
Calendar Icon

Запасний шлях «Л/ДНР»

18.05.2017 10:28

​Україна майже 200 років перебувала під впливом Російської імперії фактично на правах колонії, губернії, а потім більше 70 років під радянською владою. Звичайно на нас наклався той відбиток так званого руського миру.

Це робилося штучно, насильно, винищувалась українська інтелігенція, було розстріляне відродження, вбивалися найліпші уми, відбувся голодомор і всіляке нищення. За написання книги українською мовою могли розстріляти.

Проте я зараз даю інтерв’ю українською мовою. Це говорить про те, що Україна стала більш потужною, сильною. Що Україна насправді національна держава на зразок Франції і Німеччини. Що кордони між Російською імперією і Україною проходять не по лінії розмежування, не там, де стоять прикордонні стовпчики, а проходить в культурній площині, мові. Адже коли ми пересікаємо кордон Німеччини, Франції, там немає ніяких пропускних пунктів, прикордонників, але ви чітко розумієте, що потрапили в іншу країну.

Тобто розмежування між Росією і Україною відбулось завдяки, в першу чергу, цій війні, анексії Криму, завдяки тому, що російські війська щоденно обстрілюють на Донбасі мирне населення, Збройні Сили України, Національну Гвардію. Так от ця культурна, ментальна різниця між нами стала дуже контрастною.

Так що я не думаю, що так званий руський мир у нас може існувати. В Україні не будуть забороняти російську мову, так само, як наприклад в Німеччині не забороняють французьку чи англійську, або так само, як в Португалії ви вільно можете спілкуватись французькою. Просто російську тут будуть менше розуміти через те, що вже наші діти і внуки будуть спілкуватись українською мовою.

Це розмежування більше стосується не територій, ця історія стосується внутрішньоментальних ознак, рис, культури, мислення, цивілізаційного вибору, більш глибинних речей. Тому Плотницький може заявляти що завгодно щодо повернення "ЛНР" (він сказав, що "ЛНР" може повернутися до складу України, якщо країна стане проросійською – Ред.). Нема насправді ніякої "ЛНР", вони незаконно окупували територію. Це треба розуміти. Вони можуть патякати, що заманеться.

Весь світ визнає ці території українськими і рано чи пізно, хай за 5, 10 чи хоч за 200 років, але ці території повернуться. Як можливо свого часу повернеться і Кубань, і Воронеж. Кубань – це теж українські території, теж забрані у нас незаконно.

Крим повернеться не тому, що прийде якийсь "руський мир", це просто елементарно економічно вигідно. Зауважте, що економічні зв’язки важливі. Я думаю, що такі заяви будуть лунати все більше по мірі того, як в Російській Федерації валиться економіка. Зараз рубль дешевшає, ми бачимо котирування цін на нафту, ми бачимо, що зараз складна соціальна ситуація в Російській Федерації з російських ЗМІ, що там все більше виникають протестні рухи, мітинги.

У них (в "Л/ДНР" - Ред.) кормова база скорочується, відповідно вони думають про якісь запасні шляхи. Для них запасний шлях – це повернення в Україну. Обов’язково це відбудеться, тільки після того, як буде складена зброя, ми виженемо всі ці російські війська геть. Після того, як будуть засуджені люди, які брали участь у масових вбивствах, які протягом трьох років відбуваються в Україні. Після того, як вони вбивали мирне населення, захоплювали районні адміністрації, з цим прапором "російського миру" творили ці злочини проти людства.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини