xcounter
Calendar Icon

Граблі зі слідами страусиних туфель Януковича і танці на радощах

17.08.2017 09:07

Життя вже багаторазово підтверджувало, що тупі репресивні методи боротьби з опонентами влади в Україні не працюють.

Часом, у мене складається враження, що команда Порошенка знайшла десь в коморі Адміністрації президента старі граблі зі слідами страусиних туфель Януковича і почала на радощах на них танцювати.

Здавалося б, життя вже багаторазово підтверджувало, що тупі репресивні методи боротьби з опонентами влади в Україні не працюють. Всі, хто намагався їх застосовувати, ганьбилися, зазнавали поразки і втрачали владу. Проте, чиновники знову не придумали нічого кращого, ніж кинути за грати чувака, який їм не подобається.

З тієї ж комори в АП дістали старий, присипаний пилом словник Піховшека. "Грантоїди", "ледарі", "іноземні агенти" - це все звідти. Добре пам'ятаю, яку лють викликали іноземні фонди та антикорупційні активісти у оточення Януковича. Скільки лайна лилося тоді на адресу "Чесно", "Стоп цензурі", Опори, ФРІ та інших "агентів Держдепу".

Здавалося б, Януковича вже й слід прохолов, але в мережі я постійно натикаюся на людей, які досі клянуть "грантоїдів", ніби на дворі 2013 рік і Янукович досі президент. Може ви, хлопці, країною помилилися? Боротися з "грантоїдами" - це в компанію до Равреби та Чаленка. Вони усі зараз тусят за поребриком.

Само собою, всі ці незграбні спроби адаптувати методи "донецьких" під новий європейський вектор виглядають тупо просто тому, що це не працює. Нічого крім дискредитації влади вся ця метушня навколо Шабуніна з замовними мітингами та дріб'язковими провокаціями не приносить. Це соромно і смішно.

Коли подібним чином діяв Янукович, це викликало певне розуміння. По-перше, єнакіївський урка інакше просто не вмів. По-друге, він орієнтувався на Путіна і на Москву, а там такі методи вважаються нормальними. Але коли садити в тюрму незручного громадського активіста збирається влада, яка проголошує курс на євроінтеграцію та орієнтується на Захід, це виглядає як шизофренія.

У підсумку репресивна машина доб'ється лише того, що Шабунін отримає тільки більше ваги і авторитету. А його антикорупційні розслідування стануть приковувати до себе набагато більше уваги.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини