xcounter
Calendar Icon

Муженко озвучил новую версию событий в Иловайске

09.10.2017 09:01

Критикуя государственных деятелей, им никогда нельзя оказывать в освещении своей позиции - в полном объеме, без купюр.

Поэтому мы всегда давали и даем позицию Генштаба, а вот сейчас разместили полное интервью НГШ Виктора Муженко. Интервью красноречивое - уровень заметен не вооруженным глазом, спасибо Сергею Рахманину за профессиональную беседу.

Меня заинтересовал один исторический фрагмент.

Муженко заявил, что согласовал маршрут выхода войск с замначальника Генштаба РФ Богдановским, но устно приказал Хомчаку не выходить по этим маршрутам, а выходить на Мариуполь и Зугрэс. Это сказано впервые за четыре года. Ранее озвучивались другие версии - "Корбан приказал", "добробаты неуправляемые", "МВД приказало" - все это в ходе расследования ГПУ было опровергнуто -

и вот спустя несколько лет озвучена очередная новая версия. А я напишу свои комментарии по оценке оперативной обстановки, которые сделал в этом интервью Виктор Муженко по Иловайску, чтобы стало ясно, насколько он вообще разбирается в том, что там происходило.

"- Питання в іншому: чому почали рух по цим маршрутам, які були погоджені і було попередження про те, що… мені, до речі, передзвонив генерал Богдановський о 22-30 десь приблизно, ну, скажімо, біля 23-ї години, і сказав, що вихід тільки при одній умові: здаєте зброю... Тоді я сказав керівнику, генералу Хомчаку, і йому сказав, що ми на ці умови піти не можемо. Ніякої гарантії безпеки нема. І вже мова про маршрути не повинна була взагалі йти, особливо ті, які були погоджені.... Чому, виникає питання? Чому пішли саме по тим маршрутам, які були погоджені? (вперше Муженко каже, що давав наказ Хомчаку не йти узгодженим маршрутом - письмово такого наказу ГШ не оформлював, слідству про це не відомо - Ю.Б.). Чому не пішли на північ через Зугрес? У нас там була можливість, і звідти входила 25 бригада для того, щоб забезпечити їхній вихід (25-та повітряно-десантна бригада не зайшла в Зугрес, бо він залишився під контролем противника - а щоб дійти під час прориву до Зугресу треба було б зпочатку вибити противника з Іловайську - Ю.Б.) . До речі, частина батальйону "Донбас" саме там і вийшла (жодний підрозділ батальону "Донбас" через Зугрес не проривався, бо нашим військам не вдалося взяти Іловайськ - Ю.Б.). Чому не пішли на південь, на Маріуполь, куди вийшов 9 батальйон територіальної оборони без будь-яких втрат? (9-й вінницький БТРО не приймав участі в Іловайській операції, і знаходився під Маруполем в Новоазовську, тож звичайно, міг відходити, бо знаходився далеко від району оточення - Ю.Б.) Після цього вийшов 40-й батальйон (на Мариуполь вдалось врятуватись не більше як 20 бійцям 40-го батальона, завдяки допомозі розвідки ГУР МО, більшість бійців проривалася на Старобешеве та Комсомольське - Ю.Б) Чому не йшли навіть у сторону Комсомольська, Старобєшево. На широкому фронті… (війська з Иловайська як раз й виходили в бік Старобешево-Комсомольске, бо це й було затверждено згідно з маршрутом виходу що погодив сам Муженко - Ю.Б.).

- Тобто ви вважаєте, що насправді не варто було виходити по маршрутах, які були погоджені?

- Однозначно.

- Ви давали таку настанову, давали таку вказівку?

- Да. І навіть казав, що колони повинні бути малими. Коли мені казали, що колони по 60-80 машин на тому чи іншому маршруті, я казав що це забагато. Це забагато. (жодного письмового наказу, або наказу, підтвержденого свідками щодо цієї версії поки що не відомо, сподіваюсь, тепер слідство надасть оцінку цій заяві - Ю.Б.).

- Тобто ви вважаєте, що треба було погоджувати маршрути слідування, але виходити треба було іншими маршрутами?

- Так. Маршрути слідування ми погоджували, чи виводу, під гарантії, що це зелений коридор, що це дійсно нам дозволяє…

- Відповідно, коли гарантії не було, ви вважали, що туди рухатися неможна?

- Однозначно.

- І чому вони туди рухалися, досі незрозуміло.

- Однозначно".

А вот следствию и военным экспертам ГШ и МО, которые дали заключение о некомпетентных действиях Муженко, как раз все понятно. Однозначно. Потому и нету суда по Иловайску - что слишком все стало понятно....

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини