xcounter
Calendar Icon

Як Вєра Брєжнєва та НОК імідж України в Південній Кореї спаскудили

06.11.2017 10:44

Раніше мені здавалося, що "дно" таких солодких для Кремля публічних моральних принижень українців під час війни – це Потап і його сумновідомі зняті в Кремлі штани та подяка російському шоу-бізу за те, що "нас терпите".

Потім – що це "великий всеросійський тур" найпопулярнішої української підліткової групи "Open Kids". Потім – що це другі за останній рік гастролі "кримнашиста" Райкіна в Національній оперетті України, найкрасивішому муніципальному музичному театрі Києва.

Але наразі всіх відверто переплюнув Національний олімпійський комітет України, відправивши цьогоріч в Південну Корею представляти українську державу на естафеті олімпійського вогню співачку Вєру Брєжнєву, яка мало того, що за всю свою естрадну кар’єру не заспівала жодної україномовної пісні, так з донедавна стала ведучою "Голосу. Діти" на головному пропагандистському каналі РФ. Південнокорейській громадськості співачку-колаборантку НОК України презентував не абияк, а у статусі "Натхненника" – хоча, якщо об’єктивно, "надихати" Вєра може хіба що дівчат на вдалі заміжжя.

Я можу припустити, що голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка не бачив відео в Фейсбуці живого виступу Вєри під час її сольного концерта в Палаці "Україна", не знає її кліпу з головним "реп-другом Путіна" Тіматі та не так вже й сильно цікавиться шоу-бізнесом, щоб знати, що навіть росіяни зараз критикують "живі" (не фонограмні) виступи співачки під час телешоу.

Але разом з тим дуже хотілося б отримати публічну відповідь: які саме чинники обумовили вкрай дивний вибір НОКу, хто саме від імені України має нести олімпійський факел на Olympic Torch Relay і офіційно представляти нашу державу на міжнародному рівні? Чим гірші ті з зірок України, що неодноразово виступали на фронті – Анастасія Приходько, Антоніна Матвієнко, Наталка Карпа, Ілларія, Анжеліка Рудницька (причому список тих, кого без сорому для нації варто було б назвати "натхненником", можна продовжувати й продовжувати)?

Якщо першій особі НОКу Сергію Бубці так принципово хотілося бачити з олімпійським факелом в Південній Кореї відому співочу телеособистість зі спортивними здібностями – чому не поїхала, приміром, Наталя Могилевська, Джамала, Злата Огнєвіч, Тіна Кароль чи Оля Полякова, які є набагато більш популярними і знаковими для України, набагато краще вокально співають і – головне! – не є колаборантами до путінського режиму?

Якщо НОК переведе стрілки на вибір керівництва українського Samsung, мовляв, цю кандидатуру лобіювали вони, то знов-таки виникає питання: чому іноземна комерційна структура має впливати на те, хто представлятиме імідж української держави на всесвітньому олімпійському рівні? Чому жодна причетна до цього людина в НОКу не спитала: чи можна собі уявити, щоб в естафеті пронесення олімпійського вогню, приміром на острові Хортиці, Південну Корею представляла телеведуча центрального каналу Північної Кореї, впізнаваний face якої постійно фігурує в міжнародних випусках новин, коли йдеться про чергові ядерні загрози від Кім Чен Ина, тільки тому, що вона кореянка? Чогось боялися?

І, звісно, дуже шкода, що ані керівництво українського НОКу, ані керівництво українського відділення Samsung досі не бачать паралелей між ситуацією, яка є в Південної Кореї з їхнім агресивним північним сусідом, і нашою, українською – із нашим агресивним північним сусідом. І не розуміють, що довіривши співачці-колаборантці Вєрі Брєжнєвій нести олімпійський вогонь на острові Чеджу під жовто-блакитними кольорами, вони вочевидь зіграли на руку пропагандистським тезам Кремля про "мы же братья" і гірко принизили імідж і честь не лише українського шоу-бізнесу, а й загалом усієї спільноти, яка виходила на Майдани по всій Україні під час Революції Гідності.

Хоча, може, саме в цьому й був резон вкрай дивного вибору "натхненниці"?

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини