xcounter
Calendar Icon

Краще пізно, ніж ніколи: Рада прийняла законопроект про деокупацію Донбасу

18.01.2018 11:51

Ті, хто каже, що закон не матиме наслідків, лукавлять.

До сьогоднішнього дня Росія була визнана країною-агресором лише на рівні постанови Верховної Ради, тобто це була фактично лише політична заява. В той час, як США на законодавчому рівні запровадили санкції проти Росії через її агресію, Україна довгий час не могла спромогтися на реальні законодавчі кроки.

У жовтні минулого року Президент зареєстрував відповідний законопроект як невідкладний, але потім намітився масштабний обмін полоненими, тож, аби не зірвати його, лише зараз відбувся розгляд законопроекту в другому читанні.

Нарешті, на четвертому році війни, Верховна Рада прийняла документ, в якому називає речі своїми іменами: Росію – агресором і окупантом, який несе відповідальність за заподіяну моральну та матеріальну шкоду, окуповані території окупованими з окупаційними адміністраціями РФ, замість АТО – заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ.

І, до речі, без «Мінських домовленостей» у тексті. Але й без згадування Криму в назві закону, що обурює деяких політиків.

Ті, хто каже, що закон не матиме наслідків, лукавлять. Бо закон, не враховуючи сигналу західним партнерам, допоможе Україні на полі юридичної битви в рамках гібридної війни з Кремлем. Особливо у питаннях відшкодування збитків від російської агресії, а також у питаннях порушення прав людей на окупованих територіях. Власне, негативна реакція Росії на прийняття законопроекту якнайкраще свідчить про його історичність і важливість.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини