xcounter
Calendar Icon

Гройсман стоїть на межі свого політичного самогубства

12.09.2018 13:45 (Оновлено 12.09.2018 в 13:46)

Єдиний шлях для нього залишитись в політиці – це піти у відставку.

Я був одним з тих, хто публічно топив за прихід Гройсмана. І я чесно не шкодую. Я не очікував ніякого прориву, а всього лише налагодженої роботи кабміну. Давайте чесно, багато що запрацювало системно. Успіхи сумнівні, але робота йде. І повірте це вже багато на фоні того, що при Яценюку був тотальний розвал держслужби і управлінського апарату.

Єдине, що я не очікував, так це ріст політичних амбіцій в чинного прем’єра. При «живому» Порошенку це було не логічно і не перспективно. Власне, останні удари по Гройсману тільки ще раз довели, що для особистої гри рано і ресурс не той.

Сьогодні Гройсман стоїть на межі свого політичного самогубства. Єдиний шлях для нього залишитись в політиці – це піти у відставку. Але тут є свої ризики, зокрема, після втрати посади ти, як правило, стаєш нікому не цікавий. Тому при відсутності належного фінансового і організаційного ресурсу – це може стати шляхом внікуди.

З іншого боку, залишитись – це взяти на себе підвищення цін на газ, курс вище 29, і багато інших викликів до кінця року. Зрозуміло, що після кожного непопулістського рішення всі політичні гравці розстрілюватимуть його зі своїх інформаційних гармат. Після такого рейтинги Гройсмана будуть сусідами з рейтингами Яценюка.

Однак, якщо подивитись на це з іншої точки, то Гройсман опинився в унікальній історичній ситуації. Всі розуміють необхідність прийняття складних економічних рішень. Я переконаний, що парламент буде підтримувати будь-які антипопулістичні рішення уряду, при цьому у всьому його звинувачуючи. І це унікальна можливість для Гройсмана стати українським Бальцеровичем. Йому просто треба піти у всі тяжкі. Підняти ціни на газ, запровадити ПнВК, ринок землі, різко скоротити соціальні видатки, форсувати децентралізацію тощо. Чим більше радикальних рішень прийме Гройсман, тим більше в нього шансів ввійти в підручники історії. Так, це не простий вибір, але точно кращий зі всіх можливих.

Є правда ще одна історія. Гройсман успішно може стати українським Кінахом. І прем’єром був, і довго, і нічим не запам’ятався. Тож вибір за ним.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини