xcounter
Calendar Icon

В Росії немає виходу

11.10.2018 15:24 (Оновлено 11.10.2018 в 15:25)

​Зовсім недавно, пройшла інформація, що вже в найближчі тижні в РФ може бути прийнятий законопроект, спрямований на відмову від долара.

Для розрахунків влада пропонує рубль (у випадку з Казахстаном), або ж, євро чи юань. Населення безпосередньо, принаймні на початкових етапах, це торкнутися не повинно.

Одним з ідеологів зазначеного проекту в Росії є глава ВТБ (одного з найбільших банків РФ) Андрій Костін. Ще в червні на Міжнародному фінансовому конгресі він заявив, що

Здавалось би, з якого це переляку, Росія так активно почали проводити посилену підготовку до життя після долару, а точніше, без нього і тут на тобі, як завжди все має своє пояснення і в даному разі, знов ж таки, ініціатива щодо таких координатних змін, не виходить від Росії. Вона лише намагається хоча б якось, зреагувати на загрози, які, ну просто сиплються на її бідову, аби не сказати дурнувату голову, від світових інституцій, у зв’язку з війною, що та розв’язала в Україні.

Нові американські санкції, запроваджені проти Росії, мають запрацювати вже взимку і саме тоді, одним з головних ударів по Кремлю, має стати повна заборона російським держбанкам на використання доларів.

Тепер розумієте, чому ініціатором безглуздої пропозиції в самій Росії, відмовитись від долара, виступив глава одного з найбільших банків РФ, якого, ніби то – "долар вже забив", чи то "задовбав", чи то він всіх задовбав з тією своєю неспроможністю справитись із наслідками санкцій, але то не на стільки вже й важливо.

Річ у тім, що долар, як би то не хотілось росіянам, то є головна і майже єдина валюта світової торгівлі. Всі розрахунки за поставлені товари і послуги в світі відбуваються саме доларом, і ніхто від цього, принаймні в найближчі роки і добровільно, відмовлятись не збирається. Все зводиться до простої і навіть примітивної але дуже дієвої формули: немає доларів – нема й торгівлі, так що, давай, до побачення.

Єдиним способом, якось обійти цю формулу є можливість домовитись з партнером про торгівлю в інший валюті, ну, наприклад, в євро, або в китайських юанях, або навіть в російських рублях, якщо, звичайно, знайдуться бажаючі, а знайтись вони можуть, лише в одному випадку, якщо при цьому, їм запропонують набагато більш вигідну ціну. Тільки так.

Ото ж, відповідно з цим, російські компанії чи банки будуть змушені втрачати величезні гроші, пропонуючи свої товари і послуги дешевше світових цін і ж головне, дешевше їх дійсної собівартості, водночас, купуючи всяке барахло, набагато дорожче, чим то можна було б зробити в разі використання долара при розрахунках. А це, прямий шлях до банкрутства і розорення будь якої кампанії, бо ніхто не зможе торгувати при таких умовах.

Для того, аби хоч якось вижити в цих кабальних умовах, уряд РФ й взявся за термінову розробку та написання п'ятирічного плану відмови російської банківської та фінансової сфери від долара. Звісно, економісти можуть мати дещо іншу думку, але ж по суті, це схоже із намаганням відмовитись від автомобілів на користь возів з підводами на конях та волах. Іншими словами, це є планом деградації економіки Росії.

Звичайно, є альтернатива, бо ж безвихідних положень не буває, але для цього треба – вивести російські війська з України, видати Великобританії отруйників Скрипалів, перестати підтримувати Башара Асада в Сирії, припинити зламувати чужі комп'ютери і втручатися в чужі вибори. От тоді, можна буде й говорити й про долар і про те як краще – жити по-людськи, з автомобілями і доларами в кишені, як усі нормальні люди, чи їздити на волах, які їм все одно прийдеться десь купляти хоч і в Україні, а це знов таки – за долар.

Звісно, є й інший шлях, виключно придуманий для Володі Путіна і його поплічників, коли вони продовжуватимуть демонструвати всьому світові свою крутизну, ну тоді то загрожує їм залишитись без штанів, а без штанів з мештами, ну вибачте, яка ж тут крутизна.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини