xcounter
Calendar Icon

Фатальна помилка Кремля

28.11.2018 11:12 (Оновлено 28.11.2018 в 11:14)

​Напад у Керченській протоці — це міжнародний злочин. Понад те, це — військовий злочин, за який доведеться відповідати.

Росія порушила міжнародні двосторонні договори, захопила українські військові кораблі зі стрільбою на ураження. В результаті шестеро українських моряків отримали поранення, а

Запис тарану українського буксиру, який був перехоплений російським кораблем, дає відповіді на всі запитання. Це — міжнародний злочин. Понад те, це — військовий злочин, за який, рано чи пізно, доведеться відповідати російському військово-політичному керівництву.

Ця брутальна атака росіян скидається на результат збігів, адже вони хотіли погратися у "великодержав’я", хотіли показати, що найсильніші. Але насправді у росіян ніякого плану не було, а їхні дії засвідчили, що вони не побачили українських кораблів заздалегідь і почали похапцем діяти вже навздогін. Але у жодному разі ця ситуація не знімає із росіян відповідальності, адже на перехоплених записах ми чуємо — капітан судна чітко каже, що президент особисто контролює цю ситуацію.

Це означає, що Путін був в курсі всього, що відбувалось, і він віддавав наказ на відкриття вогню по українських кораблях. Це чітка вказівка, що до цього злочину причетний особисто російський президент. У такій ситуації іншого вибору у президента Порошенка, який водночас є Верховним головнокомандувачем, окрім як запроваджувати воєнний стан, насправді немає.

І попри ганебний початок, ввечері 26 листопада ми побачили прекрасний зразок того, що парламентська демократія в Україні працює і перебуває в компромісі. За введення воєнного стану в окремих областях України проголосували 276 депутатів. І президент почув пропозицію народних депутатів та пішов на зустріч, щоб зняти застереження стосовно президентської кампанії, яка могла бути перенесена в часі.

На всі спекуляції поставлено жирну крапку та призначено дату виборів на 31 березня. Воєнний стан був скорочений до 30 днів і завершиться 28 грудня. Але він може завершитися раніше. Це вже залежить від загальної ситуації.

Це було єдине потрібне рішення, тому що з введенням воєнного стану суттєво скорочується час на ухвалення політичних рішень. Треба розуміти, що загроза російської повномасштабної операції є абсолютно реальною на Донбасі, не кажучи вже про загострення ситуації на Азові.

Оскільки Україна не має жодного досвіду запровадження воєнного стану, ніхто не знає, навіть Міністерство оборони, як це буде працювати. Швидше за все, це буде такий "лайт-режим" воєнного стану, який більшість українських громадян не відчують.

Можливо, в якійсь із цих 10 областей, де введений воєнний стан, відбудуться перевірки окремих громадян та їхнього майна. Під час цього може бути зібраний "урожай", коли випадково будуть перевіряти, і зброю знайдуть, і тому подібне. Але жодного обмеження конституційних прав громадян не буде. Це не вплине на передвиборчу кампанію і більшість українців цього навіть не відчують.

Щодо наслідків для Росії, на міжнародному рівні зараз не хочуть поспішати. Всім зрозуміло, хто винен, всім зрозуміло, що це злочин, але хочуть зібрати більше інформації. Однак вже зараз очевидно, що це все вдарить по Росії. Така ситуація не вигідна Кремлю, але вони зробили цю фатальну помилку. Тому іншого вибору, окрім впровадження зараз

Насправді Путін дуже сильно зіпсував гру своїм європейським союзникам, які вели до пом’якшення антиросійських санкції. Уряд Італії це активно лобіював, але зараз все накриється мідним тазом.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини