xcounter
Calendar Icon

Зеленський – це не політик, «Зеленський» – це технологія

04.04.2019 11:05 (Оновлено 04.04.2019 в 11:07)

"Кожен п'ятий" або про "виборців Зе".

Гординя - страшна штука, від неї втрачають зв'язок з реальністю. От пишуть: "Избиратель Зеленского - это, как правило, нереализованные люди". Все, кидаю, далі можна не читати.

Бо, по-перше, це неправда (серед виборців Зеленського є купа людей, цілком собі успішних). А по-друге й найголовніше - тут якраз нема жодного "правила", в традиційному політологічному сенсі.

Зрозуміймо ж нарешті, що Зеленський - це не політик, "Зеленський" - це технологія. Вперше в електоральній історії сучасної цивілізації застосована з таким успіхом системна технологія телевізійної розкрутки "віртуального" кандидата - чистого, бездомішкового медіапродукту. "Набору пікселів", коли хочете.

Тут не місце цю технологію аналізувати. Скористаюсь для зручності метафорою з історії фотографії: спершу не один рік виготовляється полотняний задник з відповідним малюнком і вирізаним отвором для голови: "владу геть", "треба міняти систему", "нічого не міняється", "Порошенко, де зміни?", "хто завгодно, тільки не Порошенко", "потрібні нові обличчя".

Коли всі зневірились у можливості появи тих "нових облич", в отвір встромляється добре знайоме з телевізора обличчя. Нове в політиці, зате з кредитом "емоційного позитиву". І каже: ку-ку, оце ж і я, викликали? І тепер уже в цей отвір кожен сам інвестує все, що йому особисто лежить на серці - від невдоволення тим, що долар не по 8, до "та доки ж ця війна, хлопці гинуть, а в мене син". Усміхнена чорна дірка вбере все, її завдання - всього лиш "не заважати" психологічно завербованим у цю гру самим ліпити собі президента. І чим більше завербована людина інвестуватиме, тим важче їй буде відступитися, отямитися й розгледіти підставу.

Єдине, що можна наразі впевнено сказати про "виборців Зеленського", - це люди, які піддалися на технологію "Зеленський". Ці люди можуть бути дуже різні за віком, за освітнім чи майновим цензом, за політичними переконаннями. Спільною для них усіх є хіба що так звана "суґестивна нестійкість" - висока піддатливість емоційним впливам і зовнішній локус контролю. Людей із такою характеристикою у кожному соціумі в нормі близько 18%. Якщо більше - це вже "червоний сигнал", що суспільство ввімкнуло режим самознищення.

Перш ніж депресувати, варто спочатку дочекатись офіційних результатів першого туру. І ні в якому разі не приписувати "виборцям Зеленського" фіктивних політичних портретів.

Це війна, панове, і це воєнні технології - хуцпа (зухвалість на івриті. - Gazeta.ua) "нової орвелівщини". Маємо, кожен зосібна, просто зробити все можливе, щоб вона не потягла за собою нас усіх.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини