xcounter
Calendar Icon

Продукти, які сприяють природному охолодженню організма

19.06.2019 14:05 (Оновлено 19.06.2019 в 14:16)
Светлана Фус, «Facebook»

​Літня спека впливає на роботу багатьох функцій нашого організму, навіть якщо ми не відчуваємо явних змін в самопочутті.

Найдужче можуть постраждати від спеки літні люди і маленькі діти. Це тому, що у дітей механізми природної терморегуляції ще не до кінця сформовані, а у літніх вони вже не працюють так справно, як у молодості. Люди, які приймають певні ліки повинні звернути увагу на те, що сечогінні засоби, препарати для лікування нирок, печінки та серця можуть негативно впливати на здатність організму регулювати температуру тіла.

«Літня» їжа та напої можуть дати неоціненну допомогу в спеку, сприяти природному охолодженню організму, попередити перегрів і тепловий удар.

Більшість сирих овочів і фруктів містить високий відсоток води, тому їх потрібно їсти, щоб знизити ризик зневоднення. З овочів - це листовий салат, огірки, селера, помідори. Що стосується фруктів, то ідеальною їжею в спеку вважаються кавуни і дині, вони вгамовують спрагу краще, ніж будь-які «дієтичні» напої з підсолоджувачами. Такі фрукти, що містять 90-95% води, допомагають підтримувати водний баланс і очищають організм.

Також всі листові овочі надають охолоджуючий ефект. Особливо корисні темно-зелені, з легкою гіркуватістю сорти листового салату, а також петрушка та буряк.

Окрім цього овочі та фрукти багате джерело калію, який допомагає регулювати втрату рідини організмом в результаті посиленого потовиділення.

Віддайте перевагу цілим фруктам. Солодкі напої - лимонад, газовану воду, компот, соки потрібно виключити!

Наводнювати організм можна не тільки водою, а також вживаючи овочі та фрукти. Наша інфографіка нагадує вам про це.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини