xcounter
Calendar Icon

"Зеленський про все вже домовився з Путіним": журналіст розповів про секретні домовленості

13.08.2019 11:14
Анатолій Власюк, «Лига.net»

Капітуляцію Кремлю Зеленський мав би обставити суттєвим зниженням тарифів і таким же суттєвим підняттям зарплат і пенсій. Але для цього у нього нема ресурсів.

Взагалі-то український президент поручкається з президентом американським 1 вересня, коли в Польщі відзначатимуть 80-ліття початку Другої світової війни. Друга спроба – на сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка розпочнеться 17 вересня, а з 24-го передбачені виступи глав держав, у тім числі й Зеленського. Але українському президентові заради престижу потрібна повноцінна зустріч із Трампом у Білому домі, і вже не має значення, які домовленості там будуть прийняті.

Зеленський про все вже домовився з Путіним, а все решта, в тім числі й мантра про антиросійські санкції, – гра на публіку, і зараз іміджмейкери роблять останні штрихи, щоби це не виглядало як капітуляція України перед Росією. Зокрема, узгоджуються секретні домовленості, які не потрібно знати пересічному українцеві.

Формальною буде зустріч нормандської четвірки на найвищому рівні, і головне тут, щоби Меркель не трусило, а Зеленський потиснув руку Путіну.

План Помпео-Лаврова по Донбасу був озвучений ще в часи Порошенка. Тоді українська дипломатія відтягувала втілення його в життя. З початком роботи Верховної Ради України, коли більшість Зеленського голосуватиме за будь-що, була би лише команда із Банкової, тепер пройдуть проросійські рішення, в яких зацікавлені не лише Путін, а й Трамп, Меркель і Макрон. Антиросійська риторика разом з антиросійськими санкціями залишаться, але приз по Донбасу дістанеться Росії.

Отже, що матимемо найближчим часом? Особливий статус Донбасу, амністію проросійським злочинцям, вибори у ДНР-ЛНР і подібне. Зеленський мляво пручатиметься, хоча вже здав українські позиції в перший же день свого президентства.

Капітуляцію Кремлю Зеленський мав би обставити суттєвим зниженням тарифів і таким же суттєвим підняттям зарплат і пенсій. Але для цього у нього нема ресурсів. Тому основні баталії він перенесе до сесійної зали Верховної Ради України. Ми побачимо жорстке блокування трибун, але не з приводу Донбасу. Депутати битимуться за посади і комітети.

Дуже важливо в цій ситуації, щоби національно-демократичні сили не проспали той момент, коли відбудеться незворотність змін. Зеленський повинен зрозуміти, що як би він не дурив людей, епоха наївності вже давно минула. Тому я сподіваюсь, що повноцінної зустрічі Зеленського з Трампом у Білому домі не відбудеться, бо українському президентові просто не дадуть домовитися з президентом російським.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини