xcounter
Calendar Icon

Коломойський заробляє на держкомпанії надприбутки, а мільйонні збитки залишаються державі

05.09.2019 12:57 (Оновлено 05.09.2019 в 14:48)

Нова-стара молода команда Зеленського в обличчі Ігоря Коломойского активно продовжкє реформи в енергетичному секторі.

Я вже писав про ситуацію на «Центрэнерго» і закупівлю вугля в РФ.

Молода команда вже визнала, що брехала про Ротердам +, заради політичної кон'юктури, ну і що б трошки заробить грошенят.

Але "трошки" незадовільняє нікого і тому "тяжка робота" Коломойского не припиняється.

В країні не вистачає вугілля для проходження осінньо-зимового піка, а Коломойський його спалює, щоб задешево продавати електроенергію на свої феросплавні заводи.

Нещодавно була нарада в Офісі президента, на якій було виявлено, що з усіх варіантів імпорту найвигіднішу ціну дає формула «Роттердам +» - всього 1740 грн за тонну. З США, ПАР або Колумбії везти набагато дорожче - 1900 грн / тонна.

Тож на Ротердамі багато не заробиш, тому і було влаштовано виставу із "викриттям" «корупційного Роттердама», щоб у цей час заробляти на ціні значно вищій за роттердамську.

От Вам і різниця між тим що було До виборів і що буде тепер:

По-перше, раніше державні компанії в РФ вугілля не купували принципово. Переорієнтація на Росію показує повний цинізм нової влади в енергетиці.

По-друге, ціни по якому фірма Коломойського ( «Нафта Форс») продає цей російське вугілля держкомпанії значно вище ніж ціна «Роттердам +» - 2000 грн / тонна замість 1740 грн / тонна (з Роттердам +).

По-третє, вироблену з дорогого російського вугілля електроенергію «Центренерго» продає на феросплавні заводи по наднизькому тарифу - 1,3 грн кВт-годину (це набагато нижче собівартості).

Ось і виходить, що Коломойський заробляє на держкомпанії надприбутки, а мільйонні збитки залишаються державі. А правоохоронні органи (НАБУ, САП, СБУ) замість жорсткого реагування відверто мямлять про «Роттердам +», корисність і обгрунтованість якої неодноразово доведена і в судах, і офіційними експертизами.

Ось, якось так.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини