xcounter
Calendar Icon

Спекуляції і піар Медведчука на обміні полоненими: як зупинити агента Путіна

12.09.2019 09:48 (Оновлено 12.09.2019 в 09:52)

Якщо Медведчука затримають – то цим ми підвищимо свої ставки при обміні і вгамуємо апетити Кремля.

Помічник Зеленського Андрій Єрмак, який очолював у групу з обміну полоненими, заявив, що не знає, чи намагався Путін залучити Медведчука до обміну. За його словами, Зеленський ніяк Медведчука не долучав. "Ніякої участі Медведчук не брав, ніколи ми з ним не зустрічалися, не розмовляли. Вважаю, що всі його вояжі в Росію – особистий піар", – сказав Єрмак.

Утім, Росія не полишить планів знову долучити Медведчука до переговорного процесу.

Медведчук зіграв ключову роль у зриві обміну полоненими, який спочатку повинен був відбутися 30 серпня. Росія хотіла поламати гру, коли ініціативу на собі замкнув президент Зеленський. І це дає Медведчуку можливість для спекуляцій і піару. Хоча вдалося на певний час посунути Медведчука з переговорів.

Варто зауважити, що до нещодавньої поїздки Медведчука разом з нардепом Рабіновичем у Росію Медведчук і Рабінович в Росії відвідали бранців, українські спецслужби повинні віднестися не як до приватної ініціативи.

Відповідно до статусу народного депутата Медведчук повинен повідомляти про свої закордонні поїздки СБУ, оскільки він є носієм державної таємниці. І такі візити повинні мати правові наслідки.

Зазначу: переговори по обміну політичними заручниками і військовополоненими продовжаться і Росія намагатиметься задіяти Медведчука. В обміні зацікавлена Росія. Це її карта, щоб підвищити рейтинги Медведчука і ОПЗЖ. Кількість заручників в ОРДЛО за рік збільшилася на сто чоловік. У січні в МЗС України говорили про сімдесят бранців у Росії, то перед обміном називали цифру сто.

На моє переконання, Україні варто відпрацювати свою дорожню карту на перемовинах. І тоді виходити на питання нівелювання ролі Медведчука. Бо, поки ми коливаємося, це дозволяє Росії просувати кума Путіна і своїх агентів впливу в Україні. Зокрема, не можна погоджуватися на план Штайнмайєра. Бо роль Медведчука тільки посилиться.

Україні треба відпрацювати власні механізми протидії Росії в питанні полонених. Засудити представників п’ятої колони за держзраду. В Україні достатньо тих, хто відстоює інтереси Росії, які дотичні до діяльності Медведчука. Якщо Медведчука затримають – то цим ми підвищимо свої ставки при обміні і вгамуємо апетити Кремля.

Але проблема не лише в Медведчуку. В Україні пропагандисти Кремля продовжують свою діяльність, яка шкодить національним інтересам держави і гальмує процес завершення війни з Росією. Боротися з цим потрібно на всіх рівнях. Інформаційному, ідеологічному, дипломатичному і економічному.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини