xcounter
Calendar Icon

10 причин звернутися до кардіолога

19.09.2019 15:43 (Оновлено 19.09.2019 в 15:47)
Анна Солощенко, «fakty.com.ua»

Дуже раджу йти до кардіолога відразу після 35 років, коли нічого навіть не болить та все добре. Щоб все так і залишалося.

По-перше, з 56,4 млн смертей в усьому світі інфаркт та інсульт забрали 15 млн життя (останні 15 років і до цього дня вони на першому місці).

По-друге, в Україні третина людей помирає у віці до 65 років (33,4% в 2016 році).

По-третє, за даними ВОЗ, 30% випадків смертей від ССЗ в світі передчасні.

По-четверте, 2/3 таких випадків можна уникнути завдяки первинній профілактиці.

Первинна – коли ще немає ніяких скарг та симптомів. Коли вони з’являються – це вже вторинна профілактика, і вона працює далеко не так ефективно. При цьому потрібно довічно приймати таблетки.

По-п’яте, досвідчений кардіолог обов’язково дізнається, наскільки у вас великий ризик захворіти інфарктом та інсультом або померти завчасно від цих напастей.

По-шосте, досвідчений, профілактично налаштований лікар, у якого достатньо часу на ваш огляд (мінімум годину на першу консультацію) зможе скласти докладну і, головне, індивідуальну схему профілактики. Доступно і зрозуміло пояснити, навіщо все це робити та для чого.

По-сьоме, грамотний кардіолог знає, як заглянути в світ ваших судин та дізнатися, скільки їм років насправді, а не по паспорту. А заодно і розповість, як уповільнити їх старіння і не дати забитися бляшками, від яких потім всі біди, в тому числі інфаркти, інсульти, старіння та передчасна смерть.

Перші ознаки старіння жінки бачать на своєму обличчі і біжать до косметолога. Чоловіки дізнаються про початок процесу по погіршенню чоловічого здоров’я та несуться до урологів. Але кардіолог може дізнатися про все це набагато раніше і дати пораду, як уповільнити цей процес.

По-восьме, кардіолог зможе дати раду, як правильно харчуватися і займатися спортом. Ви зможете скинути вагу без шкоди для серця та судин.

По-дев’яте, кардіолог, який дружить з профілактикою, а не тільки лікує хвороби серця і судин, зможе дати чіткі рекомендації, як не набрати або скинути вагу, як запобігти передчасному старінню, інфаркту, інсульту та захистити судини. Це називається індивідуальна схема профілактики.

Індивідуальна схема профілактики потрібна кожному з нас, щоб не померти завчасно. Отримати її потрібно від доктора всім після 35 років, коли ще здоровий та нічого не болить.

По-десяте, саме досвідчений і грамотний кардіолог скаже, якщо ви все це не зробите, то ніяка чарівна пігулка потім не допоможе. І ви йому вірте, а не тим, хто за помірну плату обіцяє почистити судини, а, заодно, і пристріт зняти.

Бажаю, щоб ваші мрії збувалися і ніякі хвороби не заважали насолоджуватися цим.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини