xcounter
Calendar Icon

«Там все продано й пропито»: журналіст про зв’язок затриманого Щербини та Пашинського

03.12.2019 13:32 (Оновлено 03.12.2019 в 13:32)

​Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що він знати не знає якогось там Ігоря Щербіну, який був затриманий під час одержання 150 тис. доларів для передачі Трубі за закриття кримінального провадження.

Оскільки я Ігоря В'ячеславовича Щербіну знаю, як облупленого, підтверджую, що Щербіна – це є та сама людина, яка рекомендувала Пашинському (Щербіна та Пашинський – куми) Романа Трубу на посаду директора ДБР. Більш того, саме Щербіна, коли в березні 2014 року був призначений начальником Головного слідчого управління Генпрокуратури, став «проштовхувати на гору» своїх друзів Трубу та Сергія Горбатюка (останній також є людиною Пашинського і, як брешуть злі язики, упродовж останніх п’ятьох років перебував у Пашинського на зарплатні). Зараз Щербіна є негласним керівником ДБР і саме він вирішує, які провадження розслідувати, які закривати, а які продавати. Ось що я писав про тандем Труби та Щербіни 15 листопада 2017 року незадовго до призначення Романа Михайловича директором ДБР:

***

«Інтернет-ЗМІ активно обговорюють майбутнє призначення директором Державного бюро розслідувань Романа Труби, називаючи його людиною Турчинова. Дійсно, Порошенко дав вказівку комісії, що обирає голову ДБР, проголосувати за Трубу. Але Труба – це не людина Турчинова (хоча саме Турчинов дав Порошенку гарантії лояльності Труби), це – людина Пашинського.

Нагадую, що після втечі Януковича Турчинов став в.о. президента України, а Пашинський очолив при ньому Адміністрацію Президента й домігся призначення начальником Головного слідчого управління Генпрокуратури свого кума Ігоря Щербини (у Пашинського та Щербини давня історія відносин – ще з тих часів, коли заступник голови правління «Ощадбанку» Пашинський був арештований за розкрадання 4 млн. доларів і 1,7 млн. грн., але невдовзі вийшов на волю, оскільки справу розслідував слідчий Щербина). А вже Щербина підтягнув у Київ і за допомогою Пашинського влаштував на посаду начальника Управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури прокурора Пустомитівського району Львівської області Трубу.

Саме Труба, до речі, знімав арешт з рахунків Арбузова (точніше – домовлявся з суддею Печерського райсуду Підпалим про зняття арешту) та готував листи Генпрокуратури про те, що українська влада не має жодних претензій до Арбузова, Клюєва й Злочевського. Я в ті часи мав необережність очолювати Консультативну раду при Генпрокуратурі (був такий орган, що почив у бозі) і пам’ятаю, що Труба мав репутацію людини, яка відповідає за «обілєчіваніє» вигнанців.

Тож можна не сумніватись, що сумувати найближчим часом нам не доведеться – видовища гарантовані».

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини